Šokantno priznanje hrvatskih medija o svirepim zločinima u "Oluji": STARICA ŽIVA SPALJENA U ŠTALI, BRATU I SESTRI PUCANO U LEĐA!

Autor:

Vesti

05.08.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločinačka akcija hrvatske vojske i države "Oluja", u kojoj je sa vekovnih ognjišta proterano više od 250.000 Srba a ubijeno oko 2.000, jedna je od centralnih tema u srpskim i hrvatskim medijima.

Šokantno priznanje hrvatskih medija o svirepim zločinima u "Oluji": STARICA ŽIVA SPALJENA U ŠTALI, BRATU I SESTRI PUCANO U LEĐA!

Foto: youtube.com/printscreen

Dok zvanični Zagreb i mediji pod njegovom kontrolom uglavnom orgijaju povodom godišnjice "Oluje" dosipajući so na srpske rane i obeležavajući ono što oni nazivaju "domovinskim ratom", u hrvatskim medijima tu i tamo pojavi se i poneki tekst koji baca drugo svetlo na događaje iz avgusta 1995. godine.

Naime, na portalu Index.hr, objavljen je članak u kojem su izneti dramatični podaci o stradanjima Srba, a posebno traumatična je sudbina porodice Sovilj, koja je zverski ubijena u sovjoj kući u Kijanima.

Republika

Foto: index.hr/printscren

Članak objavljen na portalu Index.hr

Brat i sestra Radomir i Mira Sovilj likvidirani hicima u leđa, dok je njihova majka, starica Mara Sovilj doživela strašnu sudbinu pošto je živa spaljena u štali.

Ova zverstva, i da sve bude čudnije Index.hr o tome otvoreno piše, počinio je Rajko Kričković, tadašnji pripadnik Hrvatske vojske.

Presudom Županijskog suda u Rijeci osuđen je na deset godina zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva, a presudu je potvrdio Vrhovni sud Republike Hrvatske 2021. godine.

- Radomira i Miru ubio je automatskom puškom, kada su pokušali bežati, a on im vikao da stanu. Pobegli su možda trisotinak metara od kuće prema šumi kada im je pucao rafalno u leđa. Iskaz o pucanju u leđa potvrdilo je mišljenje lekara - rekla je Vesna Teršelič, predstavnica jedne od hrvatskih Nevladinih organizacija na skupu koji je organizovan neposredno pred 5. avgust.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading