BOGATA BIOGRAFIJA NOVOG PREDSEDNIKA SKUPŠTINE: Malo ko zna da je Orlić završio ETF, evo koliko je objavio naučnih radova!

Autor:

Vesti

03.08.2022

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glasovima 154 poslanika u srpskom parlamentu poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izabran je za predsednika Narodne skupštine.

BOGATA BIOGRAFIJA NOVOG PREDSEDNIKA SKUPŠTINE: Malo ko zna da je Orlić završio ETF, evo koliko je objavio naučnih radova!

Foto: printscreen

U političkom životu Srbije Orlić je postao prepoznatljiv 2012. godine kada je bio kandidat naprednjaka za odbornika u Skupštini grada Beograda. 

Kandidat za istu poziciju bio je 2014. i 2018. godine, dok je 2016. godine bio kandidat za odbornika u Skupštini opštine Čukarica.

Za narodnog poslanika sa liste koju je predvodila SNS izabran je 2014, 2016, 2020. i 2022. godine.

Orlić je obavljao dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe SNS u parlamentu od 2016. do 2020. godine, te potpredsednika Skupštine od 2020. do 2022. godine.

Za člana Predsedništva SNS izabran je 2017, a za potpredsednika Glavnog odbora SNS prošle. godine.

Kao narodni poslanik bio je član više skupštinskih radnih tela, parlamentarnih delegacija i poslaničkih grupa prijateljstava, a bio je predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija.

Republika

Foto: D. Kadić

 

Ono što je manje poznato u srpskoj javnosti je da je Orlić diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odseku za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, na temu za telekomunikacije, gde je stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva.

Profesionalno je bio angažovan u struci na poziciji inženjera za istraživanja i razvoj u različitim naučno-istraživačkim institutima.

Vladimir Orlić je rođen 15. aprila 1983. u Beogradu, završio je osnovnu školu "Jovan Popović" u Obrenovcu, a zatim i Matematičku gimnaziju u Beogradu.

U njegovoj biografiji se navodi da je autor više od 80 naučnih i stručnih radova, tehničkih rešenja, učesnik na više projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i u većem broju internih kompanijskih projekata, namenjenih komercijalnom tržištu.

U naučno zvanje naučni saradnik u oblasti tehničko-tehnoloških nauka - elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije, izabran je 2015. godine, a reizabran 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading