DRAMA KOD PIROTA! Turisti se izgubili na Staroj planini, vatrogasci spasioci odmah reagovali!

Autor:

Vesti

03.08.2022

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci spasioci iz Pirota sinoć su po mrklom mraku pomogli muškarcu i ženi da se bezbedno spuste sa staroplaninskog vrha Tri čuke.

DRAMA KOD PIROTA! Turisti se izgubili na Staroj planini, vatrogasci spasioci odmah reagovali!

Foto: pixabay.com

Kako nezvanično saznajemo uzbunu su digli meštani sala Dojkinci.

 

Reč je muškarcu i ženi, turistima koji su išli na planinarenje. Dugo ih nije bilo, a padao je mrak. Vrh Tri čuke je jedan od najteže dostupnih vrhova. Obavešetni su vatrogasci koji su odmah izašli na teren i srećom bezbedno ih vratili - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Kako je objasnio drama je nastala oko 21 sat. 

- Na tren su izašla tri vatrogasca spasioca sa jednim vatrogasnim vozilom. Turisti su ubrzo nađeni. Srećom nisu bili povređeni, samo im je trebala pomoć oko povratka jer verovatno nisu dobro procenili vreme. Noću je sve drugačije i verovatno su se u mraku izgubili - rekao je naš sagovornik.

Inače, sam vrh Tri Čuke je atraktivan, ali najteže dostupan deo graničnog grebena pogotovo u zimskim uslovima. To je do njega je moguće stići prateći makadamski put uz Dojkinačku reku i potom preko Arbinja odraditi uspon i silazak istim pravcem, piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading