VATROGASCI IZ CELE BOKE GASE POŽAR! Vatrena stihija kod Njivica se ne stišava, jedan deo pod kontrolom!

Autor:

Svet

03.08.2022

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popravlja se situacija na požarištu u Njivicama. Pripadnici Službe zaštite i spasavanja uspeli su donekle da obuzdaju vatrenu stihiju. U gašenje se konačno uključio i helikopetr Vojske Crne Gore

VATROGASCI IZ CELE BOKE GASE POŽAR! Vatrena stihija kod Njivica se ne stišava, jedan deo pod kontrolom!

Foto: Republika

Kako za RT Herceg Novi navodi komandir Zlatko Ćirović, veliki problem predstavlja vetar koji se ne stišava.

Požar je i dalje aktivan, jedan deo je pod kontrolom. Međutim, zapadno prema Žvinjama nije još uvek, tako da se avijacija Direktorata bazirala da taj deo preseče – kazao je on.

Ćirović veruje da bi situacija bila mnogo bolja ukoliko bi vetar stao, jer bi uz asistenciju vatrogasaca sa terenena, avijacija mogla da sanira požarište u relativno kratkom roku. Kada je reč o pomoći, vatrogasci iz cele Boke su u Njivicama.

Kod nas su trenutno kolege iz Kotora i Tivta, kao i dobrovoljna društva. Kao i uvek na videlo je izašla solidarnost u ovakvim situacijama – ističe on.

Na trenenu je sinoć bilo više od 50 vatrogasaca i 10 cisterni, a u logistiku su uključeni i privatnici.

Podsetimo, požar na Njivičkom putu izbio je u utorak u 8 sati i 50 minuta. Vatra se, pomognuta vetrom, veoma brzo raširila, izgoreo je jedan napušteni objekat, a oko 15 kuća bilo je u neposrednoj opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading