Srpsko čudo od deteta pokorilo planetu: Adriana Vilagoš je nova svetska šampionka u bacanju koplja! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.08.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan uspeh mlade srpske atletičarke.

Srpsko čudo od deteta pokorilo planetu: Adriana Vilagoš je nova svetska šampionka u bacanju koplja! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/World Athletics

"Čudo od deteta" je ostvarilo neverovatan uspeh na Svetskom atletskom šampionatu koje je održano u Kolumbiji.

Osamnaestogodišnja srpksa atletičarka Adriana Vilagoš je u disciplini bacanja koplja sa ostvarenim rezltatom od 63,52 metra u trećoj seriji ispisala nove zlatne stranice srpske atletike. Treba napomenuti da je Adriana imala još tri hica preko 60 metara što jasno govori o njenoj superiornosti tokom ovog takmičenja.

Foto: Srpski atletski savez

Adriana Vilagoš - svetska prvakinja u bacanju koplja

 

Ostvarenim rezultatom Adriana Vilagoš je ne samo stigla do zlatne medalje već je ostvarila i novi nacionalni rekord, kao i rekord šampionata.

O superiornosti srpske atletičarke govori i podatak da su ostale takmičarke koplje bacale gotovo deset metara kraće od Adriane, pa se stadionom u Kolumbiji po okončanju takmičenja čula srpska himna "Bože pravde".

Adriana Vilagoš je u 2022. godini već osvojila tri zlatne medalje i to na Evropskom kupu u portugalskoj Leiriji rezultatom 60,72 metra, Balkanskom šampionatu u Krajovi (60,51m) i Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu rezultatom 60,22 metra.

Vicešampionka sveta postala je Valentina Barrios iz Kolumbije sa 57,84 m, dok je treće mesto zauzela atletičarka iz Urugvaja Manuela Rotundo rezultatom 55.11 m.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
nele chicago

03.08.2022 08:21

Bravo!