Sve je poznato: Šampion u odbranu titule kreće sa domaćeg parketa – Večite rivale očekuju teški mečevi na startu sezone!

Autor:

Sport

17.07.2022

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike promene izvršene su u srpskom klupskom rukometu ovog leta.

Sve je poznato: Šampion u odbranu titule kreće sa domaćeg parketa – Večite rivale očekuju teški mečevi na startu sezone!

Foto: RSS

Nakon nekoliko godina, organi Rukometnog saveza Srbije odlučili su da izvrše promenu sistema takmičenja, pa će se od sezone 2022/23 ponovo igrati jedinstvena ARKUS liga sa ukupno 14 klubova. Dosadašnje takmičenje koje se odvijalo u dve različite grupe, nakon kojeg su najbolji timovi nastupali u plej-ofu za šampionski pehar, a ostali doigravali ua osptanak u društvu najboljih, odlazi u istoriju.

Od predstojeće sezone koja startuje polovinom meseca septembra, elitni rang srpskog rukometa činićebeogradski klubovi Crvena zvezda, Partizan i Obilić, devetostruki uzastopni šampion novosadska Vojvodina, kostolački Rudar, Šamot iz Aranđelovca, leskovačka Dubočica, Topličanin iz Prokuplja, zrenjaninski Proleter, Kikinda, Dinamo iz Pančeva, kragujevački Radnički, Jugović iz Kaća i šabačka Metaloplastika.

Foto: RSS

RK Vojvodina - godinama suvereno vlada srpskim rukometom

 

Višegodišnji srpski šampion, ekipa Vojvodine u odbranu titule kreće na domaćem terenu gde će odmeriti snage sa zrenjaninskim Proleterom, do će Večiti rivali na startu novog prvenstva imati velike izazove kod kuće. Crvena zvezda dočekuje pančevački Dinamo, dok će Partizan u Beogradu za protivnika imati Radnički iz Kragujevca.

- Parovi 1. kola ARKUS lige:

Kostolac: Rudar – Metaloplastika

Aranđelovac: Šamot 65 – Jugović

Beograd: Partizan – Radnički

Beograd: Crvena zvezda Grundfos – Dinamo

Leskovac: Dubočica 54 – Obilić

Prokuplje: Topličanin – Kikinda Grindeks

Novi Sad: Vojvodina – Proleter

Mečevi prvog kola ARKUS lige na programu su 17. i 18. septembra.

Prvi ovosezonski Večiti derbi izmešu Crvene zvezde i Partizana na programu je u okviru 6. kola koje je na programu 29. i 30. oktobra. Domaćin ovog susreta biće ekipa Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading