SRBI SU PAŠTETA TURISTI! Crnogorci pljuju jedine goste koje imaju: Punimo im budžet, ostavljamo silne pare, a oni nas vređaju

Autor: J. J. - E. S. T.

Vesti

01.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je i od Crnogoraca, mnogo je! Srbi su pod dejstvom režima Mila Đukanovića tokom godina postali najnepoželjniji turisti na Crnogorskom primorju, pa dojučerašnja braća često imaju izlive netrpeljivosti prema nama, međutim, sada se ne suzdržavaju iako im upravo Srbi koliko-toliko spasavaju sezonu.

SRBI SU PAŠTETA TURISTI! Crnogorci pljuju jedine goste koje imaju: Punimo im budžet, ostavljamo silne pare, a oni nas vređaju

Foto: Tanjug/C. VITOROVIĆ

 

Nikad nismo imali ovako sirote goste iz Srbije, džepova plitkih, novčanika tankih, vuku hleb i salame, jedu na peškiru i ne ostavljaju ni pet centi viška, žale se lokalne gazde, a prenose mediji s lica mesta.

- To nisu paradajz, nego pašteta turisti. Oni nemaju ni za povrće, paradajz je za njih luksuz. Na sve se žale i sve im je skupo - kažu tamošnji vlasnici lokala i ugostiteljskih objekata u jednom prilogu.

NAJGORE DOSAD

To što im je sezona jedna od najgorih, pa su im ti siroti Srbi jedina šansa da nešto zarade, ne sprečava ih da vređaju. Iako je sezona na vrhuncu, gostiju je malo. U Budvi, koja veži za najposećeniju destinaciju, popunjena je tek trećina kapaciteta u privatnom smeštaju.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Pustara na plažama u Crnoj Gori

- Sezona je ispod svih očekivanja - kaže hotelijer Ivan Ivanović.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, na području koje se prostire od Jaza do Buljarica od početka sezone letovalo je 20 odsto manje turista nego prošle godine u istom periodu. Ipak, to im ne smeta da one turiste koji su im došli, uprkos paprenim cenama, vređaju i nazivaju sirotinjom.

E, BOŽE MOJ...

- Dođe njih četvoro da iznajmi apartman koji izdajemo po prošlogodišnjim cenama, iako je ove godine sve mnogo skuplje, ali ni to nije dovoljno. Umesto da plate 30 evra, što je minimalno, oni pitaju može li za 20, a da im spustimo pitali bi može li za 15. Bila nam je jedna porodica, nismo mogli da im spustimo cenu, pa su našli negde u brdima sobe za pet evra. Posle su došli da nam kažu kako je gore na čuki, na Lovćenu, jeftinije. E, bože moj, na šta smo spali. A nekada su ostavljali bakšiš ako im se svidi smeštaj - kaže izvesni Petar Vukšić, koji izdaje apartmane u blizini plaže Jaz kod Budve.

A evo jednog od komentara na mrežama ispod te njegove izjave, koji govori sam za sebe: "Em me olajava, pa još da ga častim. Bruka."

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Cene ležaljki na kamenjaru skuplje nego na Maldivima

Dođu ujutru na plažu, pa ostanu do uveče

Evo kako je jedna prodavačica iz Bečića oplela po srpskim turistima.

- Tužno je što ljudi dođu na odmor, a onda broje one cente da vam slučajno ne daju koji više. Da vidiš tu štedljivu sirotinju i bedu, samo razgledaju, pipkaju, isprobavaju, niko ništa ne kupuje - kaže ona.

Njen sunarodnik, koji radi na samoj plaži, dodao je da je očigledno da turisti iz Srbije nemaju para, ali eto ipak hoće na more.

- Skupa im ležaljka 15 evra, pa se nekako uglave između ležaljki s onim svojim krpama, neki otvore čak i šator. Dođu u 10, ostanu do sedam uveče, ceo dan na suncu s torbama hrane i frižiderom s pićem - naveo je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Bacvanin

01.08.2022 20:30

Samo budale idu u montenegro na letovanje.Tamo ne bih isao ni da mi plate.Meni je dosta i GR.

Zadrt

01.08.2022 21:14

Pitanje je ko je ovde od koga gori.da li nasi nedostojanstvenici koji i pored svega idu tamo ili bahati,alavi,nezasiti,prevrtljivi,bezobrazni,drski izrodi koji "nisu bedni" ali za svaki slucaj gledaju u srpske novcanike i prebrojavaju im novac,a onda plaču sto ih ovi nisu častili bar par centi?!?! Bljak! Fuj! Nikad u Montenegro,minijaturnu drzavu koja se i zove na tuđem jeziku!!!

Opanak

01.08.2022 21:22

Ovi milogorci ni sram ni oci...pazi sam srbima bitan svaki cent a njima kao nije a kukaju sto ne dobijaju baksis...jad i tuga uvdk bili al zato u Beograd svaki drugi kafic ny Vracaru njin i niko ih ne dira i me proziva sto pljackaju u tufjem gradu...seljani bili i ostali kompleksirani i primitivni

Igor

01.08.2022 22:05

Naši platezniji turisti idu na druge destinacije. Njihovo more je zagađeno, tamo sam imao svaki put stomacne tegobe pa vise ne idem. Nek se upristoje pa ce zaraditi nesto