PALMA: Mi se zalažemo za kontinuitet, A TO SU MIR, STABILNOST, EKONOMSKA STABILNOST I MEĐUNARODNA POPULARNOST!

Autor:

Vesti

02.08.2022

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma, predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije obratio se u Skupštini Srbije.

PALMA: Mi se zalažemo za kontinuitet, A TO SU MIR, STABILNOST, EKONOMSKA STABILNOST I MEĐUNARODNA POPULARNOST!

Foto: printscreen/RTS

- Poslanička grupa Jedinstvene Srbije će podržati dr Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije zato što on predstavlja kontinuitet politike koju podržava Jedinstvena Srbija, a to je donošenje zakona u srpskom parlamentu koji su u interesu svih građana Srbije i to su mir, stabilnost, ekonomska sigurnost i međunarodna popularnost - izjavio je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma.

- Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije je učestvovala u donošenju svih zakona na dobrobit građana Srbije i zato smo, posle Aleksandra Vučića, jedina kolaicija u Srbiji koja je na poslednjim izborima dobila 100 000 glasova više nego na prethodnim izborima. Ja samo poštujem ocenu građana Srbije, a ne paušalne priče. Nas funkcije i ministarska mesta ne zanimaju, nas zanima kontinuitet dobre politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Marković.

- Vlada Republike Srbije je do sada dobro radila. Ima pet ministara koji nisu radili dobro i koji ne zaslužuju da budu u Vladi Srbije i ja se nadam da tih 5 neće biti u novoj vladi Srbije. Bez tih 5, Vlada Srbije, ako ocenjujemo od 1 – 5, zaslužuje ocenu 4,82 - ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: printscreen/RTS

Dragan Marković Palma ispred Jedinstvene Srbije

- Državna politika Srbije koju mi podržavamo je da nećemo da uvedemo sankcije Rusiji i da želimo da postanemo član Evropske unije, ali ne pognute glave i nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo - poručio je Dragan Marković Palma.

 - Siguran sam da će Vladimir Orlić biti predstavnik kontinuiteta takve politike i politike donošenja zakona, kao što je to bio slučaj dok je Ivica Dačić bio predsednik Skupštine Srbije. Moja poruka opoziciji je da se, kada govorimo o nacionalnom pitanju, ne delimo na leve, desne ili neke druge, nego da budemo jedinstveni. U Skupštini Srbije treba da se borimo programima i rezultatima, a ne nasiljem, kao što neki iz opozicije žele. Ti iz opozicije koji su ušli u parlament treba samo da se sete da je cenzus smanjen sa 5 na tri posto. Kao da im je Vučić kum - kazao je Marković i rekao da svi treba zajedno da pomognemo, kako je rekao, gospodinu poljoprivrednom proizvođaču, da se izbori sa nesrazmerom inputa i proizvođačkih cena, što je izazvano poremećjima na svetskom tržištu i na svetskim berzama, zbog rata u Ukrajini i drugih dešavanja u svetu.

- Danas 3 puta manje mladih odlazi iz Srbije nego što je to slučaj sa Hrvatskom, koja je član Evropske unije - kazao je Marković i dodao da Crna Gora i Hrvatska napadaju Srbiju samo zato što je Srbija postala ekonomski jača od tih država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading