Ovo nije SKANDALOZNA, već ZASTRAŠUJUĆA odluka! Selaković: Vlada će odlučiti o protivmerama!

Autor:

Vesti

17.07.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković reagovao je na zabranu ulaska u Jasenovac predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ovo nije SKANDALOZNA, već ZASTRAŠUJUĆA odluka! Selaković: Vlada će odlučiti o protivmerama!

Foto: printscreen/Tanjug

Ministrastvo spoljnih poslova Hrvatske uputilo je notu u kojoj se kaže da poseta predsednika Srbije nije službeno najavljena, a da poseta Jasenovcu ne može biti pribvatna.

- Ministarstvo spoljnih poslova je šokirano protivpravnom, antievropskom i anticivilizacijskom odlukom ministarstva spoljnih poslova Hrvatske - istakao je ministrar Selaković.

On je naveo i da je Ambasada Hrvatske u Beogradu odbila da primi notu koju je Srbija želela danas da uruči.

Ovakav čin predstavlja grubo kršenje zabrane kretanja, kazao je.

- Namera je bila samo da položi cveće i zapali sveću na sveto mesto na kome su tokom Drugog svetog rata pobijene stotine hiljada Srba - istakao je u noti Hrvatskoj Nikola Selaković.

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zainteresovan da učini službenu posetu u periodu do 17. septembra 2022. 

- Ministarstvo spoljnih poslova očekuje neometanu posetu i odgovarajući tretman koji se odnosi na najviše strane zvaničnike, uključujući i sve bezbednosne aspekte - rekao je Selaković i dodao:

- Ovo nije skandalozna, već zastrašujuća odluka jedne države! Vlada će odlučivati o protivmerama, a koje će se zasnivati na međunarodnom pravu. -

Predsednik će sutra u obraćanju u 18 časova reći više detalja, rekao je Nikola Selaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading