GORAN VESIĆ: Kako bi svet reagovao da IZRAELSKOM PREDSEDNIKU ZABRANE DA POSETI AUŠVIC?

Autor:

Vesti

17.07.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesić ocenio da je zabrana Vučićeve posete pokušaj minimiziranja monstruoznih zločina u Jasenovcu.

GORAN VESIĆ: Kako bi svet reagovao da IZRAELSKOM PREDSEDNIKU ZABRANE DA POSETI AUŠVIC?

Foto: Republika

Kako bi svet reagovao da izraelskom predsedniku zabrane da poseti Aušvic kao što Vučiću nije dozvoljeno da poseti Jasenovac, zapitao se nekadašnji zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Goran Vesić.

On je oštro osudio postupak hrvatskih vlasti.

- Zabrana hrvatskih vlasti predsedniku Srbije da u privatnoj poseti poseti Jasenovac nastavak je politike koju vodi Hrvatska da se minimiziraju monstruozni zločini počinjeni u Jasenovcu kao i genocid koji je ustaška Nezavisna Država Hrvatska počinila nad srpskim narodom u periodu od 1941 – 1945. godine - napisao je Vesić na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Konstatovao je i da vlasti iz Zagreba osim negiranja, čine sve da se logore u Jasenovcu potpuno zaboravi.

- Ako već ne mogu da sakriju da je postojao Jasenovac i da negiraju da su se zločini i genocid dogodili vlasti iz Zagreba bi da se taj logor zaboravi. Zato je i zabranjeno predsedniku Aleksandar Vučić da privatno poseti Jasenovac jer njegova poseta bi podsetila svet šta se tamo dogodilo - naveo je Vesić i dodao:

- Poseta memorijalnom centru na mestu gde je bio koncentracioni logor ne bi smela da se politizuje. To je pravo svakog građanina sveta, a posebno predsednika zemlje čiji je narod ubijan u tom logoru. Nažalost, to se upravo dogodilo. Ne znam kako bi svet reagovao da predsedniku Izraela neko pokuša da zabrani da poseti Aušvic? Zabrana Vučićeve posete Jasenovcu zaslužuje osudu sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading