BRNABIĆ I PREMIJER REPUBLIKE SRPSKE: U toku su bitni projekti u oblasti energetike i infrastrukture!

Autor:

Vesti

11.07.2022

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić i premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su danas na radnom ručku o temama vezanim za energetiku, snabdevanje tržišta prehrambenim proizvodima i konkretne zajedničke projekte sa Srpskom.

BRNABIĆ I PREMIJER REPUBLIKE SRPSKE: U toku su bitni projekti u oblasti energetike i infrastrukture!

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednica vlade istakla je da je snabdevanje energentima pitanje od posebnog interesa kako za Srbiju, tako i za region i ocenila da je neophodno ostvariti zajednički, regionalni pristup, kako bi se osigurali neophodni energenti za predstojeću zimu. Ona je navela da je inicijativa Otvoreni Balkan dobra platforma za rešavanje ovog pitanja u interesu čitavog regiona.

Premijer Višković je kazao da Republika Srpska nastoji da osigura sve neophodne resurse potrebne za zimu u svetlu aktuelne situacije na svetskom tržištu.

U ovom trenutku, prema rečima premijerke Brnabić, u toku je više vitalnih projekata, na kojima Srbija i Republika Srpska rade zajedno, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.

Brnabić i Višković su dogovorili dalju koordinaciju u realizaciji ovih projekata i međusobnu podršku po pitanju snabdevanja tržišta neophodnim proizvodima bitnih za građanstvo, saopšteno je iz Vlade Srbije, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading