SRBIJA ĆE IMATI OGROMAN PROBLEM AKO SE TO DESI! Premijerka Brnabić otkrila šta nam donosi zima: Korona će izgledati kao mačji kašalj!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana brnabić istakla je da očekuje da će predsetojeća zima biti veoma teška.

SRBIJA ĆE IMATI OGROMAN PROBLEM AKO SE TO DESI! Premijerka Brnabić otkrila šta nam donosi zima: Korona će izgledati kao mačji kašalj!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Brnabić je istakla da se radi sve kako bi se obezbedilo dovoljno energenata za građane i privredu i dodala da je Srbija u više navrata pokazala da ume da upravlja u kriznim situacijama.

- Pandemija koronavirusa sada izgleda kao "mačji kašalj" u odnosu na ovo što sada živimo i što nam se sprema, ali borimo se da sebi kupimo svaki dan bezbednosti tokom zime - rekla je Brnabić i dodala da se u Vladi Srbije svaki dan računa koliko ima obezbeđenih energenata.

Predsednica Vlade je podsetila da je Srbija sa Mađarskom potpisala ugovor za dodatna skladišta za gas, a počelo je punjenje i tamo i u domaćem skladištu Banatski Dvor.

- Pregovaramo oko dodatne količine uglja, jer imamo problema oko kopanja našeg uglja i gledamo da radimo što brže, da što više zatvorimo naš elektro-energetski sistem i da imamo sve što je potrebno za naše građane i privredu, ali i da te cene ne rastu kao što rastu u Evropi - istakla je premijerka.

Navela je i da se kriza u Srbiju preliva iz drugih zemalja i da će, ukoliko nemačka privreda stane, a ovde zapošljava više od 75.000 ljudi, "Srbija imati ogroman problem".

Brnabić je kazala da se država zato bori za cenu gasa i električne energije, kako bi domaća privreda bila konkurentna, podjednako i strani investitori i domaće kompanije.

Rekla je da građani moraju da razumeju da su vremena teška, ali je podsetila i da je Srbija prošla kroz pandemiju koronavirusa bez nestašica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading