SPASIĆ: Genocid se desio i nad Srbima!

Autor:

Vesti

11.07.2022

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost osuđuje svaku vrstu terora nad nedužnim stanovnicima bilo koje teritorije, ali naglašava da se ozbiljan genocid, uz etničko čišćenje, dogodio i nad sprskim narodom i to se nikada ne sme zaboraviti.

SPASIĆ: Genocid se desio i nad Srbima!

Foto: Media centar

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije je objasnio da treba razumeti, ali ne treba prihvatiti ekskluzivitet nad žrtvama koji pojedini političari iz regiona nameću decenijama unazad, što je postalo komercijalno, a ne pitanje žrtava rata i pomirenja.

Genocid, etničko čišćenje, silovanja i morbidna ubistva događala su se i Srbima i to je fakat. Stotine, hiljade, desetine i stotine hiljada nedužnih Srba stradalo je i proterano na prostoru i Bosne i Hercegovine i Hrvatske i to jednostavno nikada ne smemo zaboraviti. Nikada ne smemo zaboraviti ubistva nedužnih žena, dece i staraca, Srba, u Hercegovini u Malovanu i Ravnom. Ne smemo zaboraviti Dobrovoljačku ulicu, Bosanski brod, Sarajevo gde je stradalo oko 10.000 nevinih Srba, ne smemo zaboraviti Brčansku Maltu, Visoko, Zavidoviće, Ozren, Vozuću. Ne smemo zaboraviti Srebrenicu i Bratunac, gde je stradalo oko 3.200 Srba, Bjelovac, Cersku, Konjic, masovnu grobnicu u Mrkonjić Gradu, Bihać. Jednostavno, genocid se događao i nad Srbima i samo obostranim poštovanjem žrtva, a ne nipodaštavajući sprske žrtve, može doći do obostranog i razumevanja i poštovanja - zaključio je Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading