ALBANIJA USVOJILA REZOLUCIJU O PRIZNAVANJU "GENOCIDA" U SREBRENICI! Pomenuli i Ukrajinu i Rusiju!

Autor:

Svet

07.07.2022

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naziv rezolucije u vezi sa Srebrenicom glasi "U spomen žrtvama genocida u Bosni". Za rezoluciju je glasalo svih 113 poslanika koji su bili prisutni u sali.

ALBANIJA USVOJILA REZOLUCIJU O PRIZNAVANJU "GENOCIDA" U SREBRENICI! Pomenuli i Ukrajinu i Rusiju!

Foto: Tanjug/AP

Prethodno su odbijena četiri amandmana koje je predložio bivši premijer i poslanik Demokratske stranke Tritan Šehu. Vladajuća Socijalistička stranka predložila je rezoluciju nakon što je glasala protiv druge rezolucije koju su predložili Salji Beriša i njegova grupa demokratskih poslanika.

Šef Poslaničke grupe Socijalista Tauljant Bala je rekao da rezolucija jasno izražava stav Albanije o kažnjavanju ratnih zločina i kažnjavanju država koje ih negiraju. Prema njegovim rečima, situacija bi trebalo da posluži kao zvono za uzbunu zbog opasnosti od ekstremnih sila nacionalizma, nasilja i užasa rata koje izazivaju.

- Pokazalo se da je genocid bio samo uvod u širi genocid koji se ubrzo proširio i na Kosovo. Nedavno je oživeo u Ukrajini gde su ruske okupacione snage činile i čine izuzetno teške zločine nad nemoćnim civilima - kazao je Bala, prenosi "Kosovo online".

Poslanicima se putem video linka obratio član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović koji im se zahvalio na usvajanju rezolucije.

- Zahvaljujem svim poslanicima parlamenta Albanije na usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici. Zaista, ovo je poštovanje prema žrtvama. Albanija i BiH su dve prijateljske zemlje - rekao je Džaferović.

Nakon govora Bale i Džaferovića održana je minuta ćutanja u čast žrtvama iz Srebrenice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading