JOŠ JEDNA KURTIJEVA PROVOKACIJA! Pokret Samopredeljenje objavio sraman snimak: Srbe predstavio kao zločince i zlikovce! Da li je ovo uvertira u rat koji je Vučić već predvideo?!

Autor:

Vesti

03.07.2022

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Samoopredeljenje objavio je snimak u kome se kao ključna poruka navodi da je za godinu i po dana Samopredeljenje zaslužno za ono što što prethodna vlast nije mogla da uradi 20 godine, za integraciju Severa.

JOŠ JEDNA KURTIJEVA PROVOKACIJA! Pokret Samopredeljenje objavio sraman snimak: Srbe predstavio kao zločince i zlikovce! Da li je ovo uvertira u rat koji je Vučić već predvideo?!

Foto: Tanjug/AP

U snimku koji traje oko dva minuta Sever Kosova predstavili su kao leglo kriminala i u isti koš smestili su šverc, laboratorije narkotika, rudarenje kriptovaluta, podizanje barikada i zidova, ubistva Albanaca sa radom srpskih institucija, izdradnjom Sunčane doline i održavanje izbora i referenduma.

Takođe, zastava na vrhu Zvečana ubrojana je u ovaj sraman niz.

- Za samo godinu i po dana vlade premijera Kurtija, srpski referendum nije mogao da se održi. Srpski izbori, koji su 20 godina održavani bez problema, nisu dozvoljeni. Struja koja se nije plaćala 20 godina naplaćivaće se od sada. Tamo gde je ranije policija išla samo helikopterom, izgrađene su tri nove policijske stanice. Neocarinjena roba je konfiskovana. Putevi za krijumčarenje su zatvoreni. Čvorišta za kriptovalute su zatvorena. Laboratorije za proizvodnju droge su zatvorene. Uspostavljen je red i zakon kao ni u jednom drugom delu Republike Kosovo“. Ovo je deo sadržaja dvominutnog propagandnog spota Samoopredeljenja u kojem se uz odu Kurtiju, u negativnom kontekstu prikazuju Sever i Srbi i bivša kosovska vlast – PDK, AAK i LDK - navodi se u snimku.

 

 

‘Sever se integriše’, rekli su nam naši političari, koji su počeli da ulažu u kriptovalute, dok je Srbija nastavljala sa kolonizacijom, gradeći čitava naselja, poput Sunčane Doline. Sever se integriše, rekli su nam, dok smo mi njima plaćali stotine miliona evra za struju kako bi otvorili nove rute za šverc i nabavili još opreme za kriptovalute. Ovakvo stanje potrajalo je 20 godina. Svakog puta kada se govorilo o integraciji, došlo je do nove i dalje podele. Jednom su čak rekli i da sever nije bitan, i da ga moramo dati jer je poklon od Rankovića. -

Za Sever govore da je Srbiji donosio prihode i mogućnost kolonizacije.

- Mnogo toga je uvek bilo moguće, ali nikada nije urađeno. Ovo usled toga što, kad god se govorilo o Mitrovici, uvek se govorilo o podeli ili ‘Zajednici’. I zato što su saradnici Srpske liste i Radojičića zajedno sa Srbijom imali koristi od nedostatka vladavine prava u tom delu. To je, dakle, Sever koji su nam ostavili, teritorija koja je njima donosila prihode, a Srbiji nove mogućnosti kolonizacije. Međutim, sada je jasna promena stanja na terenu - rečeno je u spotu.

Kao drastičnu promenu navode nemogućnost održavanja referenduma na prostoru Kosova i Metohije, kao što su i izbori, koji su 20 godina pre toga održavani, bili zabranjeni.

Vučić predvideo namere Kurtija

Sramna retorika u kojoj su Srbi predstavljeni kao kriminalci i zločinci samo su dokaz koliko Aljbin Kurti mrzi srpsko stanovništvo na teriotiriji naše južne pokrajine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon odluke da se zabrane srpska dokumenta i tablice na prostoru Kosova i Metohije i sam rekao da oni rade sve kako bi se Srbi masovno proterali i da žele novu Oluju.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

Oni su doneli dve odluke u svojim privremenim institucijama. Jedna je o zabrani ličnih karata na ulasku u pokrajinu, a druga odluka je odluka sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi sa severa, da se napravi jedna nova Oluja, i godinama vode kampanju da se nateraju Srbi da prihvate njihove tablice - rekao je on medijima.

Širenje mržnje prema srpskom stanovništvu je samo uvertira u ono na šta je predsednik Vučić već upozorio, na opšti napad na sever Kosova koji Priština planira.

- Tom Rezolucijom se predviđa i povrata srpskih snaga na Kosovo. A sada da pitam kada će to da bude. Ovo se dešava zato što su bahati i arogantni, a mi nemamo nuklearno oružje ni naftu, pa mogu da nam rade šta hoće. Naš narod, razgovarao sam sa predstavnicima Srpske liste, neće to više da trpi. Neće da trpi upade njihovih jedinica. Dali su rok, i Priština planira opšti napad na sever Kosova 1. oktobra. I to narod treba da zna - istakao je Vučić na konferenciji za medije nakon odluke o zabrani srpskih dokumenata i registarskih tablica.

Petar Petković upozorio da Kurti preti ratom

Snimak je samo još jedan u nizu provokcija koju Priština plasira ka Srbiji. Veličanje zabrana izbora i referenduma, jednoglasna odluke prištinskih institucija vode samo novim sukobima.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je već da Aljbin Kurti preti ratom protiv Srba u južnoj srpsko pokrajini.

Foto: Tanjug

Petar Petković

Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra.

 

Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i  odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini - istakao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (4)

Loading
Aleksic Vladan

03.07.2022 09:27

Dokle ce EU tolerisati Kurtijeve provokacije i pozive na sukobe. Taj covek i ostali siptarski teroristi, najveca su pretnja miru na Balkanu. Njima se mora stati na put.

Patriota

03.07.2022 12:40

Kurtiju opada rejting i da bi sebe oprao politički, a uz pomoć mentora iz SAD preti proterivanje srpskog življa sa KIM. Samo može da sanja o tom poduhvatu, jer dok je Vučić na čelu Srbije egzodusi srpskog naroda se nikada neće desiti.

Čeda

04.07.2022 07:05

Kurti moze samo da preti ali nista mu niko nece dozvoliti sve dok je Vučic na vlasti nasi gradjani ce biti bezbedni!

Toni

01.08.2022 04:35

Kosovo je moje srce. Nisam tamo rodjen.mislim daje delo SADea samo krvlju obelezeno a ne i granicama. Treba početi uništavati zlo .Kosovo EU SAD. NJIHOVA GLOBALIZACIJA je pokušaj uništavanja nacionalnih identiteta jer ga SAD nema!!!!!????