VUČIĆ SE VEČERAS OBRAĆA ZBOG NOVIH UCENA: Kurti zapretio ratom protiv Srba na Kosmetu

Autor:

Vesti

29.06.2022

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novi udar na naš narod na KiM.

VUČIĆ SE VEČERAS OBRAĆA ZBOG NOVIH UCENA: Kurti zapretio ratom protiv Srba na Kosmetu

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, kaže u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra.

Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini.

Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu.

Povodom novonastale situacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19.30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije.

Te zahteve je u Beograd doneo specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.

Komentari (2)

Loading
Поп

30.06.2022 12:05

Добро оћемоли и даље да се обраћамо кад шиптари прете. Једном си рекао да погрома неће бити и то је тачка. То што поново шиптари лапрдају није вредно пажње.

Mina

02.07.2022 11:00

Верујем да се многи у Србији не би сложили са мишљењем Лутовца да је Србија крива за лоше стање дијалога Београда и Приштине. Србија је спремна за дијалог, али , дати споразуми се морају испоштовати, а Приштина на то није спремна.