Popović: Samo jedinstveni možemo da odbijemo pritiske

Autor:

Vesti

12.06.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je ukazao da je Srbija spremna na kompromis sa Albancima po Rezoluciji 1244 i Ustavu, ali da ne može biti rasprave oko toga da li je Kosovo Srbija.

Popović: Samo jedinstveni možemo da odbijemo pritiske

Foto: Promo foto

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas povodom  poruka koje je u Beogradu izneo nemački kancelar Olaf Šolc da "samo jedinstveni možemo da odbijemo ucene i pritiske da se odreknemo najvažnijeg dela svoje teritorije".

Popović je ocenio i da se "naša najveća snaga pred svima onima koji bi da slome našu nezavisnu državnu politiku i slobodu nalazi kao i uvek u našoj istoriji, u našem jedinstvu", sopštila je Srpska narodna stranka.

On je ukazao da je Srbija spremna na kompromis sa Albancima po Rezoluciji 1244 i Ustavu, ali da ne može biti rasprave oko toga da li je Kosovo Srbija.

Popović predlaze i donošenje reozolucije u Skupštini kojom bi se kako kaže, svi okupili oko istog cilja - da nema priznanja lazne drzave Kosovo. 

On smatra da je potrebno jedinstvo svih političkih snaga, Crkve, Univerziteta i svih onih u javnom životu koji predstavljaju našu naciju u svetu. 

Popović dodaje i da samo jedinstveni "možemo da odbijemo da uvedemo sankcije Rusiji, kao i da ne prepustimo Republiku Srpsku mešetarenju međunarodnih činovnika". 

On je ocenio da svi oni u međunarodnoj zajednici koji računaju da će se Srbija "slomiti" pod ovim teškim pritiscima, "računaju kao i uvek na naše podele i svađe". 

- Mi znamo da ne možemo da promenimo njihovu odluku u vezi sa Kosovom, ali možemo našim jedinstvom da im jasno stavimo do znanja da ne mogu da traže od jednog ponosnog i slobodarskog naroda da se odrekne najvažnijeg dela svoje teritorije i time legalizuje nasilje koje je nad njim izvršeno - rekao je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading