DRŽAVNIČKI GOVOR! Vučić: Vidovdan mora da bude simbol koji nas tera da stvaramo nove simbole! (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.06.2022

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedni Srbije Aleksandar Vučić uručio je vidovdanska odlikovanja u Palati Srbija.

DRŽAVNIČKI GOVOR! Vučić: Vidovdan mora da bude simbol koji nas tera da stvaramo nove simbole! (VIDEO)

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

On se obratio prisutnim lauretima i zvanicama snažnim državničkim govorom i preneo jaku poruku na veliki srpski praznik Vidovdan.

Naši preci su na Kosovu polju branili civilizaciju, kulturu i iskonske, neki bi to danas nazvali, evropske, a svakako srpske vrednosti! Vidovdan mora da bude simbol koji nas tera da stvaramo nove simbole. Ono što u Vidovdanu treba da tražimo je NAŠA budućnost - istakao je predsednik.

 

 

Predsednik je tokm obraćanja napomenuo da on stalno govori o evropskom putu Srbije, iako je to nepopularno, da bi imali budućnost za našu decu.

Ali njima moramo da kažemo da imamo svoje mišljenje i samostalnost. Pa valjda je to Evropa, različitost i pravo na drugo mišljenje. I zato želim da poručim našem narodu u celom svetu, da niko ne može da sruši naše narodno jedinstvo, imamo isti jezik i kulturu, imamo Vidovdan, praznik nad praznicima koji će uvek da nas okuplja. I kada nas na Vidovdan napadne neko naš, ne odgovarajte, nego reagujte mirom i strpljenjem - rekao je on.

Jednako smo siromašni i bogati, jednako mislimo kako ćemo ovu zimu da preživimo. I zato danas hoću da im kažem da ćemo znati da prebrodimo sve teškoće, i da će Srbija biti uspešna zemlja koja će čuvati svoju samostalnost, i da ćemo čuvati Srbiju koja će biti na Evropskom putu, ali nikome neće dati da ugrozi njenu nezavisnost - zaključio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading