NIKOLA UHAPŠEN ZBOG MAJICE?! Oglasila se kosovska policija: Pronađene majice "koje izazivaju mržnju"! Desetorici zabranjen ulazak na Kosovo!

Autor:

Hronika

28.06.2022

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom današnjeg skupa na Gazimestanu jedan državljanin Srbije je priveden u policijsku stanicu zbog sumnje da je podsticao i raspirivao mržnju, saopštila je kosovska policija.

NIKOLA UHAPŠEN ZBOG MAJICE?! Oglasila se kosovska policija: Pronađene majice "koje izazivaju mržnju"! Desetorici zabranjen ulazak na Kosovo!

Foto: Kosovo Online

Kako se navodi, desetorici, u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima "koji izazivaju mržnju", zabranjen je ulazak na Kosovo.

Sve dalje radnje u slučaju privođenja Srbina na Gazimestanu, kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Policije Kosova, sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, prenosi Kosovo onlajn.

Foto: Kosovo Online

Hapšenje na Gazimestanu

Kako je saopšteno, u okviru sprovođenja operativnog plana „Vidovdan 2022“, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili 10 srpskih državljana, prenosi Telegraf.rs.

- Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete - navodi se u saopštenju policije.

Podsetimo, Nikola N. (20) iz Beograda uhapšen je na Gazimestanu. Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavila lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.

Nikola je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading