Predsednik Vučić uputio saučešće: Šizno Abe je bio veliki prijatelj Srbije, ostavio je poseban legat!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzoa Abea.

Predsednik Vučić uputio saučešće: Šizno Abe je bio veliki prijatelj Srbije, ostavio je poseban legat!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Bivši premijer Japana Šinzo Abe preminuo je u bolnici nakon što je na njega pucao Tetsuja Jamagami. Radi se o vojnom veteranu, koji je pucao iz oružja ručne izrade.

Abe je bio veliki prijatelj Srbije, što je posebno istakao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telegramu saučešća.

"Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni. 

Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinzoa Abea.“, navodi se u telegrafu predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading