STEFANOVIĆ KOD ŠOLAKOVACA ZAŠTIĆEN KAO BELI MEDVED! Kome smeta što razotkrivamo afere ministra odbrane?

Autor: Republika

Vesti

30.06.2022

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je, po svemu sudeći, u medijima pod šapom Dragana Šolaka zaštićen kao beli medved!

STEFANOVIĆ KOD ŠOLAKOVACA ZAŠTIĆEN KAO BELI MEDVED! Kome smeta što razotkrivamo afere ministra odbrane?

Foto: Profimedia, ST/N. Mutić

Srpski telegraf i portal Republika raskrinkali su ministra vojnog i objavili fotografije iz njegovog skupocenog zamka, u koji je uložio 3,2 miliona evra. Stefanović je dve vile spojio tajnim prolazom, koji je zamaskirao policama za knjige, a sve je objavljeno na našem portalu i u dnevnom listu Srpski telegraf.

Međutim, to je izgleda zasmetalo medijskom tajkunu Draganu Šolaku, pa je izdao naređenje svojim zaposlenima da nas napadnu.

Tako je Nenad Milosavljević, koji je član ekipe voditelja Zorana Kesića i njegove emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem", koja se inače emituje na Šolakovoj televiziji Nova S, napao Srpski telegraf.

Milosavljeviću smeta pisanje o Nebojši Stefanoviću, pa je ironično poručio kako smo "otkrili" nešto što oni znaju već pet godina.

Na ovakav komentar je reagovao izvršni direktor Medijske mreže Milan Lađević, koji je upitao Milosavljevića zašto su ćutali ako su znali za Stefanovićeve mutne radnje.

- Zašto su to krili "profesionalni" mediji tajkuna Šolaka, ako znate pet godina? da li su kod vas pojedinci zaštićeni, iako su iz SNS? - upitao je Lađević. 

Ovu situaciju prokomentarisao je Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije, koji je za Republiku istakao da je po sredi neodgovorno i neprofesionalno ponašanje.

- Teško je komentarisati licemerje i odsustvo svakog smisla u tvrdnjama da mediji ne treba da pišu o svojim otkrićima u situacijama kada je neko to navodno znao ranije. To otkriva i neodgovoran i neorofesionalan odnos prema medijskim sadržajima koji stoji u pozadini ovakvog stava. Svojim ponašanjem deo medija u Srbiji svakodnevno pokazuje da im istina, činjenice i javni interes nisu na prvom mestu već su im to isključivo interesi njihog vlasnika koji svoje medije refovno koristi kao batinu za obračun sa konkurencijom - rekao je Matić.

Kolumnista i urednik rubrike "Pogledi" u dnevnom listu Politika Aleksandar Apostolovski je komentarišući ovakav gest predstavnika "profesionalnih" medija kratko rekao:

- Nekada mediji više vole da se bave drugim medijima nego sobom - poručio je Apostolovski.

Novinar i voditelj Predrag Sarapa napomenuo je da je pravo novinara da istražuju i da pišu o svojim saznanjima.

- Sva saznanja su korisna. Ako kažu da su znali za tu aferu, zašto o njoj nisu govorili. To što su znali ne menja stvari i ne sprečava vas da dalje istražujete - poručio je naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading