ANA BRNABIĆ RAZMONTIRALA BALŠU BOŽOVIĆA: Šampion u lupanju gluposti i pričanju regionalnih nebuloza!

Autor:

Vesti

30.06.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru je prokomentarisala gostovanje Balše Božovića u emisiji "Iza vesti" na N1.

ANA BRNABIĆ RAZMONTIRALA BALŠU BOŽOVIĆA: Šampion u lupanju gluposti i pričanju regionalnih nebuloza!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović gostovao je sinoć u emisiji na N1, gde je u kratkom vemenskom roku uspeo da uvredi predsednika jedne zemlje, premijera druge, zemlje regiona, kao i da zemlju u kojoj živi i radi nazove licemernom, ali to je samo vrh ledenog brega.

Zapričao se Balša lepo, ali je premijerka Srbije, Ana Brnabić rešila da da repliku na svaki njegov "biser", te je krenula redom, komentarišući najistaknutije, da ne kažemo po Brnabićevoj - najnebuloznije, momente njegovog gostovanja. 

Foto: Printscreen N1

Balša Bopžović u emisiji "Iza vesti"

- Imamo šampiona! To danas slobodno i samouvereno možemo da kažemo! Doduše, u neslavnoj disciplini lupanja gluposti i pričanja regionalnih nebuloza, ali šampionu se u zube ne gleda. Gluposti koje je, bez ikakve sramote, sinoć na N1 izgovorio Balša Božović NIKO NIKADA, ni u Srbiji, ni u regionu, nije do sada izgovorio, a bogami smo do sada svašta čuli - navela je predsednica Vlade Srbije na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Brnabićeva je onda u šest stavki nabrojala Božovićeve izjave, i svaku ponaosob prokomentarisala.

- Ne postoji licemeran odnos Zapada prema Srbiji, već Srbije prema Zapadu, kaže Balša. Znači, nije licemerno da UN rezolucijom 1244 obrišete pod ili zgazite teritorijalni integritet Srbije dok se kunete u nepovredivost teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja? - bio je prvi deo Tvita premijerke, a onda je dodala:

- Vučić se “iznervirao” jer je hteo da Kosovo* postane deo Otvorenog Balkana, a “očigledno da od toga nema ništa”, kaže Balša, jer šta ga briga što je Vučić, kao i Rama, sto (100) puta ponovio da su svi iz regiona pozvani da učestvuju, ali da nikoga nećemo moliti.

Brnabićeva se tada osvrnula na momenat u kome Božović navodi da "nije tačno da samo Priština nije ispunila obaveze Briselskog sporazuma":

- Da odrastao čovek ne ume da broji do 15 (broj tačaka Briselskog sporazuma), to je zabrinjavajuće. Od tih 15, čak 6 je o obavezi Prištine da osnuje ZSO. Obaveze Beograda sve ispunjene!

Premijerka je prokomentarisala i način na koji je direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije uspeo da uvredi premijera zemlje regiona. 

- Dritan Abazović igra onako kako Vučić svira”, kaže Balša. Balša je danas direktor nekakve „Regionalne akademije za razvoj demokratije“ i u tom kapacitetu uspeo je brutalno da uvredi demokratski izabranog premijera jedne zemlje u regionu. Zaista za respekt - podelila je Ana sa svojim pratiocima i dodala:

- Temeljni ugovor Crne Gore i SPC vrši “reviziju istorije Crne Gore“ i predstavlja atak na „crnogorski identitet”, kaže Balša koji izgleda zna više o „crnogorskom identitetu“ od legitimno izabrane Vlade Crne Gore. Kapa dole.

Kao poslednju stavku, ostavila je Božovićevu konstataciju da sastanak rukovodstva Srbije i Crne Gore „nije resetovanje odnosa nego ponovno aktiviranje podela”.

- Obično ljudi kada žele da aktiviraju podele, oni sednu i razgovaraju...u Balšinom svetu - napisala je premijerak i poentirala:

- Zaključak se, na kraju, sam nameće: Balša Božović luta bespućima u potrazi za izvorom finansiranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading