UDARNO! IZ VAŠINGTONA STIGLA BRUTALNA PRETNJA, SRBIJA NA METI! Američki specijalac nikad direktniji - OD BEOGRADA SE OČEKUJE SAMO JEDNO!

Autor:

Vesti

01.06.2022

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik Amerike za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da se nada da će se Srbija pridružiti ostalim državama zapadnog Balkana i uvesti sankcije Rusiji nakon formiranja nove vlade.

UDARNO! IZ VAŠINGTONA STIGLA BRUTALNA PRETNJA, SRBIJA NA METI! Američki specijalac nikad direktniji - OD BEOGRADA SE OČEKUJE SAMO JEDNO!

Foto: pixabay.com/Tanjug/AP

- Skoro sve države zapadnog Balkana su se usaglasile na način da učine da Rusija plati cenu za to (invaziju) kroz sankcije, kroz podršku Ukrajini i njenom narodu. Nadam se da će se Srbija pridružiti toj grupi i da će se uskladiti sa sankcijama kada formira Vladu - rekao je Eskobar u onlajn obraćanju u ponedeljak na Samitu demokratije jugoistočne Evrope, koji je održan u Budvi.

On je na skupu kome su prisustvovali zvaničnici SAD, EU, Velike Britanije i država zapadnog Balkana rekao da je Srbija jedina zemlja regiona koja nije uvela sankcije Rusiji.

Republika

Foto: printscreen

Gabrijel Eskobar

Američki izaslanik pozdravio je to što su i EU i NATO ponovo potvrdili "politiku otvorenih vrata".

- Mislim da je važno što je EU ponovo potvrdila svoju politiku otvorenih vrata. I ta politika se ne odnosi samo na Ukrajinu i druge države pod rizikom već nas, takođe, podseća da je još šest zemalja u redu pre Ukrajine - istakao je Eskobar.

Ukazao je da su države zapadnog Balkana ostvarile "ogroman napredak" i "impresivne reforme" i izrazio nadu da će Evropa realizovati u praksi ono što govori danas kada su u pitanju evrointegracije zapadnog Balkana.

Crna Gora sledeća ulazi u EU

Eskobar je u obraćanju na samitu otkrio i koja će država zapadnog Balkana sledeća ući u EU.

- Prilično sam siguran da će Crna Gora najverovatnije biti naredna članica EU.

Ocenio je da najveći izazov zapadnog Balkana ka evroatlantskim integracijama predstavlja korupcija, koja je duboko ukorenjena u državama regiona od devedesetih godina prošlog veka.

- To je borba i ovim državama je neophodna podrška i Sjedinjenih Država i Evrope i mi ćemo nastaviti da podržavamo Crnu Goru i ostatak regiona - poručio je Eskobar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Boban

01.06.2022 08:02

Amerika odlucuje ko ce uci u EU???? Izgleda da jedino resenje za mir u svetu je deamerikanizacija evropskih drzava

Odgovori 26 0
Milan

01.06.2022 09:29

Srbija je na na putu ka EU ali vodi politiku u interesu svoga naroda.

Odgovori 18 3
Neven

01.06.2022 16:46

KAKAV NASLOV! Kako vad bre nije sramota

Odgovori 15 0
Opanak

08.06.2022 15:08

@Neven - kakva sramota, ta rec u svetu medija ne postoji, mediji su jednako zlo kao i Zelenski za narod Ukrajine koji je po nalogu kauboja gurnuo u smrt i razaranja!? Lazi, poluistine, senzacije,,,to je odavno medijska slika sveta!