IZGUBILI SMO OD ČOBANA SA MITRALJEZIMA, A RATOVALI BI SA RUSIJOM! Gore zemlja i nebo, republikanski kongresmen ne bira reči: PA ONI IMAJU 6.000 NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA!

Autor:

Svet

20.05.2022

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Met Gec, republikanski kongresmen s Floride, napao je vlasti SAD tokom debate u Predstavničkom domu o slanju vojne pomoći Ukrajini, poručivši kongresmenima koji se "nepromišljeno" ponašaju kao da je Amerika u ratu s Rusijom da onda taj rat zvanično i objave.

IZGUBILI SMO OD ČOBANA SA MITRALJEZIMA, A RATOVALI BI SA RUSIJOM! Gore zemlja i nebo, republikanski kongresmen ne bira reči: PA ONI IMAJU 6.000 NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA!

Foto: Tanjug/AP

On je ipak odmah podsetio na prošlogodišnje neslavno iskustvo iz Avganistana, kada su talibani za nekoliko meseci zbrisali avganistansku vojsku koju je pomagao Vašington i zauzeli prestonicu Kabul, zbog čega su američke trupe morale hitno da se povuku.

- Pre godinu dana izgubili smo rat od čobana koji su mahali puškama. Sada srljamo u obračun s nacijom koja poseduje 6.000 nuklearnih bojevih glava - kazao je Gec i dodao da je Kongres spreman da pošalje milijarde dolara u Kijev, koje će napuniti džepove korumpiranih zvaničnika, baš kao što se desilo u Avganistanu.

Gec je upozorio na "opasni konsenzus" Demokratske i Republikanske partije o tom pitanju, kojim, prema njegovom mišljenju, SAD uvodi u rat s Rusijom.

On je bio jedan od 57 republikanskih kongresmena koji su se usprotivili paketu od 40 milijardi dolara dodatne pomoći namenjenom Ukrajini, ali je paket ipak odobren velikom većinom glasova predstavnika obe stranke.

Gec je potpuno na liniji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, za kojeg je jednom prilikom kazao da mu je bio inspiracija, pa je početkom ove godine, pre početka ruske agresije na Ukrajinu, na Tviteru objavio da ga više brine šta se dešava na američko-meksičkoj nego na rusko-ukrajinskoj granici.

Senat odobrio 40 milijardi dolara za Ukrajinu

Američki Senat je odobrio u četvrtak paket od 40 milijardi dolara dodatne pomoći Ukrajini nakon što je glasanje o tome prethodno obavljeno u Predstavničkom domu Kongresa. Proces odobravanja samo nakratko uspeo je da uspori Rend Pol, republikanski senator, koji je inače imao ulogu matičara na Gecovom venčanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
JA

21.05.2022 05:29

Ruska "agresija" na Ukrajinu? Valjda "Milosrdni Anđeo"... Živela Rusija...

Odgovori 24 2
Majska

21.05.2022 08:20

Američki Senat nikada nije poslušao taj glas razuma koji su uvek imali. I nikad se nisu učili iz sopstvenih grešaka. Jer, na žalost i nesreću cele Zemlje, kao planete, tamo vlada monstruozna struja likova koja eksloatiše i svoju i tudje nacije, zarad ciljeva o kojima je normalnog čoveka strah i da progovori...

Odgovori 39 0