CRVENI TELEFON I DALJE RADI - LINIJE ZA KOMUNIKACIJU OSTAJU OTVORENE: Rus i Amerikanac na vezi, SVE JE PREKRIVENOM VELOM TAJNE!

Autor:

Svet

19.05.2022

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Glavnokomandujući američke vojske general Mark Mili razgovarao je telefonom sa načelnikom štaba ruske vojske Valerijem Gerasimovim, saopštio je Pentagon u četvrtak, prvi od njihovih razgovora od početka ruske invazije na Ukrajinu krajem februara.

CRVENI TELEFON I DALJE RADI - LINIJE ZA KOMUNIKACIJU OSTAJU OTVORENE: Rus i Amerikanac na vezi, SVE JE PREKRIVENOM VELOM TAJNE!

printscreen

- Vojni lideri su razgovarali o nekoliko bezbednosnih pitanja i složili se da će linije komunikacije ostati otvorene - rekao je portparol Milija, zajedničkog načelnika štaba SAD.

- U skladu sa dosadašnjom praksom, detalji njihovog razgovora ostaće tajni - dodao je portparol.

U saopštenju američke vojske se ne pominju nikakva konkretna pitanja o kojima se razgovaralo.

Ruska novinska agencija RIA, pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane, saopštila je da su dvojica vojnih lidera razgovarali o pitanjima od „zajedničkog interesa“, uključujući Ukrajinu.

Poziv je usledio nakon što je američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao sa svojim ruskim kolegom prošle nedelje, a šef Pentagona pozvao je na hitan prekid vatre u Ukrajini.

SAD i Rusija uspostavile su specijalnu telefonsku liniju od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

„Crveni telefon” za deeskalaciju nalazi se u sedištu Evropske komande američke vojske u Štutgartu.

Komentari (0)

Loading