ŽELIM DA BUDEM PREDSEDNIK SVIH I PREDSEDNIK ZA SVE! Ključna poruka predsednika Vučića iz inauguracionog govora: Nema veće obaveze ni većeg ponosa!

Autor:

Vesti

31.05.2022

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u svom inauguracionom govoru nakon polaganja svečane zakletve da nema većeg ponosa od toga da vodi svoju zemlju.

ŽELIM DA BUDEM PREDSEDNIK SVIH I PREDSEDNIK ZA SVE! Ključna poruka predsednika Vučića iz inauguracionog govora: Nema veće obaveze ni većeg ponosa!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Nema veće obaveze, ni većeg ponosa nego da vodiš svoju zemlju. Sve to, i dužnost i obavezu i ponos, dobio sam od građana Srbije - rekao je predsednik Srbije na početku obraćanja.

- Želim da budem predsednik svih i predsednik za sve - podvukao je Vučić.

- Prvi po obavezama i prvi po privilegijama. Kompromis može da se pravi sa svim, osim sa idealima, a meni je ideal Srbija i dobrobit njenih građana - istakao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije istakao je da je Srbija, kao i mnogo puta u istoriji, na raskršćuz kultura i civilizacija.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

- Živimo u vremenima kada svi glasno govore, a malo ko sluša. Danas je možda više nego ikada ceo svet željan istine i pravde. Svet možda više nikada neće biti isti ali ukazujem na činjenicu da ćemo mi pokušati da ostanemo snažni i nepokolebljivi. Da hrabro grabimo napred uprkos svim nedaćama. Ne postoji dovoljno velika reč za našu Srbiju koja je uvek stajala na raskršću kultura i civilizacija - kazao je Vučić.

- Svet se pred našim očima nikad brže menja. Naša zemlja je 1999. godine napadnuta bez odluke Saveta UN - rekao je Vučić, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

Vučić je rekao je da je ponosan na Srbiju koja se ponaša u skladu sa principima međunarodnog javnog prava.

- Srbija može da osudi kršenje međunarodnog prava, ali kod nas nema ni rusofobije ni fobije prema Zapadu. Ovde su dobrodošli i Dostojevski i Gete i Šekspir - naveo je šef države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading