OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE PREDSEDNIKA VUČIĆA! Doajen svetske diplomatije izneo dramatično predviđanje: PRETI JOŠ VEĆI RAT!

Autor:

Svet

24.05.2022

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Henri Kisindžer, doajen svetske diplomatije, jedan od onih čija se reč pažljivo sluša kako na Zapadu tako i na Istoku, upozorio je da bi dugotrajni rat u Ukrajini mogao da destabilizira Evropu. Kisindžerove ocene idu ruku pod ruku sa strahovanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u više navrata izneo bojazan da Evropi preti još veći rat od onog koji se odigrava na teritoriji Ukrajine.

OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE PREDSEDNIKA VUČIĆA! Doajen svetske diplomatije izneo dramatično predviđanje: PRETI JOŠ VEĆI RAT!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/printscreen

Bivši američki državni sekretar, geopolitički konsultant Henri Kisindžer (99) pozvao je Zapad da prestane da pokušava da porazi ruske vojnike u Ukrajini jer bi njihov poraz mogao dugoročno da destabilizira Evropu.

Kisindžer je u sklopu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sa njegovim osnivačem i izvršnim predsednikom Klausom Švabom (84) i tokom tog razgovora rekao da trenutno raspoloženje u svetu sugeriše da bi poraz Rusa bio fatalan za Zapad jer bi doveo do reorganizacije evropske hijerarhije moći.

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

 

Doajen svetske diplomatije je dodao i da rat u Ukrajini ne bi smeo da traje još dugo, a posebno je podvukao da bi Zapad Ukrajinu trebalo da pritisne da prihvati uslove obustave vatre iako oni nisu u skladu sa njenim trenutnim ciljevima i situacijom na terenu.

- Pregovori moraju početi tokom iduća dva meseca jer će se inače stvoriti tenzije preko kojih se neće moći tako lako preći. Idealno, linija razdvajanja trebala bi biti povratak na prethodno stanje stvari. Insistiranje na nastavku ratovanja pošto prođu ta dva meseca ne bi dovelo do slobode Ukrajine, već do novog rata protiv same Rusije - rekao je Kisindžer.

Ovim stavovima američkog diplomate na snazi su dobili i strahovi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je  nekoliko puta upozoravao da trenutno niko ne želi mir, i da je situacija izuzetno teška za celu Evropu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stojan

24.05.2022 07:54

Taj Kisindzer jos nije otisao. Ni Bog nece takve kriminalce.