(VIDEO) Predsednik obišao radove na gradnji beogradskog metroa! Napredujemo, ali nemoguće je predvideti šta će biti narednih meseci!

Autor:

Vesti

23.05.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju.

(VIDEO) Predsednik obišao radove na gradnji beogradskog metroa! Napredujemo, ali nemoguće je predvideti šta će biti narednih meseci!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Obilazak je počeo u 13 sati.

Ministar finansija Siniša Mali je predsednika izvestio da radovi napreduju ispred plana, i da se planira otvaranje celog Makiškog polja za izgradnju i razvoj.

- Očekujemo u septembru ili oktobru ugovor za gradnju samog depoa - kazao je ministar finansija. 

Predsednik je rekao da radovi napreduju odlično, i da se vidi da je prostor očišćen kako bi radovi tekli nesmetano.

- Vrednost ovih radova je 57 miliona evra, plus PDV. To je sve budžetski novac - kazao je ministar Mali, što je predsednik pozdravio rečima da je to izuzetno važno, i da se država nije zaduživala.

- Time čuvamo trend rasta i napredujemo. Pitao sam ljude oko Fajnal Fora, i rekli su da su svi hoteli bili puni - rekao je Aleksandar Vučić, na šta je dobio odgovor i da su hoteli i u Novom Sadu i Pančevu bili puni.

Predsednik kaže da je naše da se spremimo za sve što nas čeka, pošto je nemoguće predvideti šta će se dešavati narednih meseci, po pitanju krize izazvane ruskom operacijom u Ukrajini.

Vučić se obratio i ambasadoru Pjeru Košaru, i poručio mu da se nada da će Srbija i dalje imati podršku Francuske tokom radova na metrou.

Vršilac dužnosti ambasadora NR Kine, čije kompanije takođe učestvuju u projektu, rekao je da saradnja teče odlično i da zahvaljujući tome radovi teku nesmetano.

Republika

Foto: Printskrin

Aleksandar Vučić

 

- Ima još mnogo mnogo posla. Vidite sada i ovde, kada smo bili zimus, ovo je sada drugo mesto potpuno. Ali mnogo toga još moramo da radimo. Ne smemo da zaustavljamo ove radove, uprkos teškoj situaciji u Evropi. Naši napori su ogromni, kako bismo gurali ove velike projekte - kazao je Vučić.

Tokom razgledanja mape linija, predsednik Vučić je rekao da bi najbolje bilo da se plan koriguje kako bi se jedna linija metroa povezala sa stanicom Prokop.

- Da ne napravimo grešku danas, već da suštinski rešimo saobraćajne probleme u Beogradu. Vama se čini da je to daleko, a kraj radova je za samo 5 ili 6 godina.

Vučića su kineski radnici zatim pozdravili sa "Dobar dan", a on njih sa "Nihao". 

- Da li je sve u redu - pitao je Vučić Kineze, a oni su odgovorili potvrdno, i kroz smeh prokomentarisali da ih predsednik Srbije često posećuje.

Obraćanje Pjera Košara

Francuske kompanije se ponose učešćem u ovom projektu. Ovo je veliki projekat, hvala vam – rekao je on.

Obraćanje predstavnika NR Kine

Otpravnik poslova kineske ambasade Tien Išu je rekao da mu je veoma drago što je predsednik Vučić posetio gradilište.

- Mislim da je ovo jedan veoma značajan i vitalan projekat za Beograd i Srbiju. Nama je čast što imao udeo u izgradnji tog projekta, i mislim da je to jedna sjajna prilika da sa našim srpskim domaćinima i francuskim partnerima možemo zajedno da uradimo sve projekte - rekao je Išu, i dodao da se raduje daljem razvoju Srbije.

Obraćanje predsednika Vučića

Republika

Foto: Printskrin

Aleksandar Vučić

 

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je ovo neuporedivo u odnosu na ono što je viđeno prošli put.

- Važno je da ne kasnimo i da Beograd 2028. godine dobije svoj metro, i da možemo da se pohvalimo ovakvim velikim projektima. Mi imamo mnogo automobila u našem gradu, i moramo da rešimo pritiske koje to stvara u saobraćaju - kazao je on.

Vučić je istakao i da Francuzi rade fantastičan posao i na Aerodrom.

- Zahvalan sam im što su pokazali poštovanje prema Srbiji, i verujem da će tako posvećeno raditi i ovde. Što se tiče kineske kompanije Pauer Čajna i oni rade odlično. Važno je da se završe i radovi na obilaznici oko Beograda. Bilo je problema i kašnjenja, ali sve u svemu očekujem da jedna trasa bude otvorena za mesec dva, a sve do Bubanj potoka do marta.

On kaže da će u narednom periodu biti više ovakvih projekata.

- To nam je važno da održimo rast BDP-a. Ne možemo da se prepustimo stihiji i lošim vestima, već da nastavimo da radimo još jače. Da ostanemo privlačni, koliko smo bili zbog Fajnal Fora prethodnih dana. Moramo da ukažemo ljudima koliko uspevamo da radimo i gradimo i pored nepovoljne situacije - kazao je Vučić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading