USKORO KLJUČNI SASTANAK PUTINA I VUČIĆA: Bitka za što bolju cenu gasa za Srbiju!

Autor:

Vesti

21.05.2022

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić razgovaraće sledeće nedelje o gasnom aranžmanu između dve države

USKORO KLJUČNI SASTANAK PUTINA I VUČIĆA: Bitka za što bolju cenu gasa za Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Kako saznaje Informer, dvojica državnika razgovaraće telefonskim putem, a od ishoda ovog razgovora zavisiće koliku cenu za plavo gorivo će ubuduće plaćati naša zemlje i na koliko će biti oročen ugovor.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije i predsednik Srbije

Aktuelni desetogodišnji aranžman ističe 31. maja i načelni pregovori dveju strana na nivou kompanija su započeti, ali se očekuje da dvojica državnika stave pečat i da preciziraju uslove pod kojima će Srbija dobijati plin pred jednu od najneizvesnijih zima u poslednjih nekoliko decenija, imajući u vidu da svet potresa jaka energetska kriza zbog rata u Ukrajini i sankcija koje je protiv Moskve uveo zapad.

Pred prvim čovekom Srbije je izuzetno važan razgovor.

Podsetimo, Srbija je do sada strateški važan energent plaćala po ceni od 270 dolara za 1.000 kubika. Procene su da je takav aranžman nemoguće zadržati, imajući u vidu enorman skok cena plavog goriva na svetskim berzama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vlada

21.05.2022 09:23

Dogovorite se o kobajagi sankcijama.