PORUKA PROSLAVLJENOG AMERIKANCA: Kakav Alkaras, Đoković je PRVI FAVORIT na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

21.05.2022

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi smatraju da će mladi španski teniser osvojiti Rolan Garos, ali sa time se ne slaže bivši as, koji veruje u prvog tenisera sveta.

PORUKA PROSLAVLJENOG AMERIKANCA: Kakav Alkaras, Đoković je PRVI FAVORIT na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je najteži mogući žreb na putu ka odbrani trofeja na Rolan Garos.

Nole na drugom Grend slemu može u osmini finala na Dijega Švarcmana, a već u četvrtfinalu čekao bi ga Rafael Nadal, a onda bi u borbi za finale mogao da usledi duel sa Karlosom Alkarasom.

Republika

Foto: AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković i Rafael Nadal

Mnogi smatraju da je mladić iz Mursije prvi favorit za osvajanje turnira u Parizu, ali to mišljenje ne deli Patrik Mekinro (55), nekadašnji američki teniser koji je bio najbolji u prestonici Francuske 1989, ali u dubl konkurenciji.

- Alkaras dolazi na Rolan Garos kao favorit. Ali, ako me terate do kraja da izaberem ko je prvi kandidat za trofej, teško da mogu da idem protiv Novaka Đokovića, jer ulazi u pravu formu - rekao je Mekinro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Patrik Mekinro

Karlos Alkaras dobio je nadimak "Novi Nadal", ali bivši selektor Dejvis kup reprezentacije svoje zemlje misli da aktuelna senzacija "belog sprota" više podseća na Novaka Đokovića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

- Igra desnom ruku, ima jak forhend, solidan dvoručni bekhend. Možda još nije tako - raznovrstan u slajsu kao Đoković. Igra na vrlo sličan način Novaku, samo što je još agresivniji i moćniji na neki način. I kreće se dobro, skoro kao Đoković - zaključio je Amerikanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading