BIVŠA VLAST ZASLUŽNA ZA OVO ŠTO SE DEŠAVA: "Hvala" Tadiću i Jeremiću za sve što sada proživljavamo oko Kosova

Autor:

Vesti

05.05.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofalna greška bivšeg predsednika i bivšeg ministra spoljnih poslova i dan danas koštaju Srbiju.

BIVŠA VLAST ZASLUŽNA ZA OVO ŠTO SE DEŠAVA: "Hvala" Tadiću i Jeremiću za sve što sada proživljavamo oko Kosova

Foto: www.profimedia.rs

Položaj Srbije po pitanju Kosova, slažu se mnogi, bio bi znatno lakši da prethodna vlast na čelu sa Borisem Tadićem i Vukom Jeremićem, u to vreme šefom diplomatije nije pre 11 godina napravila katastrofalnu grešku i pred Međunarodnim sudom pravde postavila krajnje nepromišljeno pitanje zakonitosti jednostranog otcepljenja koje je Kosovo, prema mišljenju pravnika, praktično predalo Albancima širom otvorenih ruku.

Naime, Jeremić i Tadić su 2011, tri godine od kada je tzv. država Kosovo proglasila navodnu nezavisnost pred MSP postavili pitanje „Da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova u skladu sa međunarodnim pravom?".

Sud u Hagu je odgovorio da Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. nije prekršeno međunarodno pravo, kao i da ono ne sadrži zabrane proglašavanja nezavisnosti.

Time su, smatraju stručnjaci, omogućili da sud izbegne izjašnjavanje o pravu na secesiju kosovskih Albanaca.

Da nije bilo te kobne greške (a neki smatraju čak i namere) Srbija bi danas imala mnogo bolju pregovaračku poziciju u Birselu.

Pre toga, 2010. dok je ovaj dvojac vadrio i oblačio, pregovori o KiM premešteni su iz UN u EU, što će, kako se ispostavilo biti veoma loše po Srbiju.

Tako da je jasno koliko je loša politika demokratske vlasti po pitanju Kosova ostavila dalekosežne posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
KRLETOVA MANTRA

05.05.2022 16:12

VUCIC je najveci filozof

Jazi

05.05.2022 17:33

Bivsa vlast je marionetska tvorevina. Mislio sam da ce posle 2 oktobra Srbija procvetati ali su procvetali samo Tadic i ekipa dodvoravajuci se onima koji mrze Srbiju i sve njene stanovnike. Neznam da li ih je sram zbog toga . Ali verujem davsu se na konto svega pocinjenog finansijski lepo udomili.