SVE JE BILA LAŽ, OD POČETKA DO KRAJA! Maske su konačno pale: TADIĆ IZNEO NA VIDELO PRLJAV VEŠ OPOZICIJE

Autor:

Vesti

27.04.2022

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Tadić, lider SDS i koalicije "Ajmo, ljudi", izneo je na videlo prljav veš opozicije - šira saradnja je namerno opstruisana, jedinstva nikad nije bilo- posredi je samo privid zajedništva da bi se dokopali mandata, njihova koalicija je sistemski spuštana ispod cenzusa, a od kandidature za predsedničke izbore je odustao jer su ga kolege iz "Ujedinjeni za pobedu Srbije" optužile da bi tako pomogao Aleksandru Vučiću.

SVE JE BILA LAŽ, OD POČETKA DO KRAJA! Maske su konačno pale: TADIĆ IZNEO NA VIDELO PRLJAV VEŠ OPOZICIJE

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Tadić je, u intervjuu za Danas, na pitanje zašto nije bilo koordinacije u opoziciji rekao da je jedan deo opozicije sve vreme tražio besmislene izgovore da ne dođe do saradnje.

- Saradnje nije bilo čak ni u odbrani glasova nakon izbora. Ali, ako ništa drugo, nakon ovih izbora je makar konačno jasno zašto je svih prethodnih godina bilo onemogućeno jedinstvo opozicije i bilo kakva zdrava saradnja. Naša koalicija nije htela da bude deo lažnih ad hok saveza i bili smo spremni da taj principijelan stav platimo i padom ispod cenzusa. Imamo dovoljno saznanja da je naša lista sistematski spuštana ispod cenzusa svim sredstvima, pa i direktnom krađom glasova. To je posebno očigledno u Beogradu - poručio je Tadić.

PORUKA GRAĐANIMA

Bivši predsednik je konstatovao i da je u u ovakvim okolnostima možda i bolje biti i van parlamenta nego u njega ulaziti samo zarad mandata, odnosno na krilima lažnog jedinstva koje je napušteno već dan nakon izbora.

Republika

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC

 

 

- Građani su glasali za ono što im je predstavljeno kao jedinstvo, a ne za pojedinačne lidere i stranke - dodao je Tadić. 

Isto tako, prema njegovim rečima, promovisanjem određenih istraživanja, koja su se ispostavila kao totalno neistinita, građanima se sve vreme slala poruka da samo jedna koalicija ima šanse da pobedi i da je glas za sve druge bačen.

Lider SDS je kazao i da je opozicija na ovim izborima propustila gotovo sve što je mogla.

- Što se tiče predsedničkog kandidata, ja sam na ovim izborima odustao od kandidature, između ostalog, i zbog toga da ne bih bio optužen da sam oduzeo glasove Zdravku Ponošu. Ne zaboravite da su Vladeta Janković i drugi iz te koalicije tokom kampanje govorili da bi moja kandidatura bila direktna pomoć Vučiću. Tek nakon izbora Ponoš je rekao ono što sam ja govorio sve vreme, da je za bolji rezultat bilo potrebno još kandidata - kazao je Tadić.

Dodao je i da je njegova ideja bila da imaju koordinisane kandidature, ali je ta koalicija odbijala svaki razgovor, a kamoli kreiranje zajedničke strategije.

SVE BILO JASNO

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je sve što je izneo Tadić tačno, te da se to dalo naslutiti i pre izbora.

- Dobro je što je i on to izneo jer je bio jedan od onih koji se dogovarao s njima, a i on ih je sve politički stvorio. Ne bih se složio da bi bolje prošao da se kandidovao, ljudi Tadića pamte samo po zlu, nema šanse da bi išta postigao - kaže Deđanski.

Neka od Tadićevih "otkrića"
- šira saradnja je namerno opstruisana
- jedinstva nikad nije bilo
- posredi je samo privid zajedništva da bi se dokopali mandata
- njegova koalicija je sistemski spuštana ispod cenzusa
- od kandidature za predsedničke izbore odustao jer su ga kolege iz "Ujedinjeni za pobedu Srbije" optužile da bi tako pomogao Vučiću

Grbović: Koalicija više ne postoji

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

 

Pavle Grbović, lider PSG, potvrdio je da od koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" više nema ništa.

- Koalicija postoji još samo na glasačkim listićima, suštinski je ona prestala da postoji. Indikativno je da je za raspad koalicije trebalo mnogo manje vremena nego za njeno pravljenje, što mora da nam bude nauk za ubuduće. Nemamo više pravo da mesecima maltretiramo javnost pravljenjem novih koalicija jer je očigledno da, kad nešto od starta ne funkcioniše kako treba, verovatno nikad neće ni proraditi - poručio je Grbović.

Kakva luda teorija Šolakovih novina: Janša izgubio zbog Vučića i Orbana


List Nova, koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, poslovno povezanog s liderom SSP Draganom Đilasom, optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića za poraz Janeza Janše na izborima u Sloveniji?!

- Ljudima je bilo dosta da je Slovenija najveći prijatelj s Viktorom Orbanom, delimično i s Aleksandrom Vučićem, koji su stvarali nekakav balkanski bermudski trougao, autoritarnih ili poluautoritarnih lidera, koji su pokušali da se što jače distanciraju od Evrope i EU - poručio je Marko Milosavljević, profesor na Univerzitetu u Ljubljani za list Nova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading