IZA KULISA IZBORA U SRBIJI, OTKRIVAMO TRI NAJVEĆE TAJNE: Misteriozni potezi moćnika, POJEDINCI SU ODLUKE DONOSILI NA OSNOVU SAVETA ASTROLOGA!

Autor:

Vesti

27.03.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milošević odluke menjao prema Mirinom nahođenju, Tadić poteze povlačio prema savetima astrologa.

IZA KULISA IZBORA U SRBIJI, OTKRIVAMO TRI NAJVEĆE TAJNE: Misteriozni potezi moćnika, POJEDINCI SU ODLUKE DONOSILI NA OSNOVU SAVETA ASTROLOGA!

Foto: Tanjug/I. LIČINA

U protekle 32 godine, koliko je proteklo od uvođenja višestranačja, politički moćnici pribegavali su najraznovrsnijim izbornim trikovima zarad opstanka ili dolaska na vlast.

Vukli su misteriozne poteze ne samo vlastodršci već su u tome i te kako učestvovali i opozicionari. Udruženim snagama izvodili su opasne izborne trikove, pa i krađe, koji su menjali tok (političke) istorije.

- Kad su bili savezni i lokalni izbori 1996, Milošević je prvo priznao rezultate lokalnih izbora, zvao me je da ja, tada kao portparol SPS, čestitam pobedu Koalicije Zajedno, što sam i uradio. Da bi dan-dva nakon toga, kad se Mirjana Marković vratila s puta, usledila drugačija odluka, da se poništavaju lokalni izbori, organizuje ponovno glasanje, što je sve izazvalo demonstracije i na kraju leks specijalis o priznanju rezultata lokalnih izbora - ispričao je za Srpski telegraf lider SPS Ivica Dačić.

Uz to, nisu se libili naši političari ni da traže pomoć astrologa, pa ni gatara u donošenju važnih odluka.

Aleksandar Tijanić, nekadašnji direktor RTS, otkrio je da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić sve važne državne odluke donosio konsultujući se s vračarom, koja se predstavljala kao astrolog. Kod gatara je išao i nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Njegov nekadašnji partijski kolega iz G17 plus Predrag Marković, po savetu astrologa, usred noći - u 2.55, jula 2006, ušao je u zgradu Skupštine da bi Srbija zvanično nastala u znaku Lava i podznaku Raka, verujući da će to doneti bolju budućnost državi.

Voja pobedio Slobu uz pomoć Tarabića

Republika

Foto: printscreen

 

 

U svrgavanju Slobodana Miloševića s vlasti udela su imali svetski centri moći, milioni iz inostranstva, koji su služili i za obuku Otpora... Ipak, pobedi opozicije doprinele su i "vanzemaljske sile". Naime, uoči izbora septembra 2000, tokom kampanje DOS, dopisali su proročanstvo Tarabića da bi doprineli da Vojislav Koštunica pobedi Miloševića. Kako? Dušan Kovačević, dramski pisac, i Branislav Lečić, glumac, napisali su da će "Srbija trista čuda pretrpeti, ali će zatim doći čovek iz naroda koji u svom prezimenu nosi ime sela odakle je", što je deljeno i na lecima.

- Mi smo shvatili da moramo da napravimo nešto metafizički. I onda se Duško setio Tarabića. Tekst koji smo sastavili kaže ovako: "U Kremanskom proročanstvu, prvo izdanje, na 46. strani piše doslovce ovako - da će se 2000. u septembru pojaviti čovek čije će prezime biti isto kao i ime mesta odakle je rođen". Hteo je Duško da doda da će se pojaviti čovek koji će imati veliku ljubav prema mačkama. Rekao sam mu: "Nemoj, Dule, to je suviše." I onda sam dodao ja: "A u postskriptumu piše ko na njega ruku digne, ruka mu se osušila. U kući ne imao poroda, u štali ništa mu se ne bliznilo, a na njivi ništa mu ne izniklo. Sve živo mu se, za vijek i vjekova, zatrlo." - pričao je Lečić.

Čak je i Koštunica "naseo" i uoči izbora posetio Kremna i Jovu Tarabića, najstarijeg živog potomka proročke loze Miloša i Mitra Tarabića. Jovo mu je tad dao "čudotvorni kamen" iz Kremana i poželeo mu da "sledeći put u njegovu kuću dođe kao predsednik". Koštunica je održao reč - doduše četiri godine kasnije, avgusta 2004, obišao ga je kao premijer Srbije.

Đinđić susret sa Mirom u Solunu

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Baš 40 dana pred parlamentarne izbore 21. septembra 1997. opozicioni DS doneo je odluku da ih bojkotuje. Njima se priključilo posle još 15 partija. Za razliku od SPO.
A do bojkota tih izbora došlo je, prema priči svedoka, po odluci Zorana Đinđića, koju je saborcima saopštio iz Grčke, odakle ih je pozvao telefonom. Takva odluka je, tvrde, usledila posle razgovora sa Mirjanom Marković, suprugom Slobodana Miloševića, s kojom se tada sreo u Solunu.

- Moje razilaženje sa Đinđićem usledilo je u vreme raspada Koalicije Zajedno, kada je trebalo izaći na republičke izbore na isti način na koji je ostvarena pobeda na lokalnim izborima. Umesto izlaska na izbore, Đinđić je doneo odluku da ih bojkotujemo. Odjednom svi u stranci počinju da govore o tome da je Đinđić išao u Grčku da bi se u Solunu sastao sa Mirom Marković. I počinju da vaskrsavaju stare priče o njegovom redovnom sedenju na čuvenom kanabetu Slobodana Miloševića, sigurnom utočištu mnogih tadašnjih opozicionara. I to sve sa jednim zaključkom - da Đinđićeva odluka nije slučajna - priča Slobodan Vuksanović, autor knjige "Politika i ljudi".

Dogovor o Mirkovoj vladi pao u kafani

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

 

Iako se građani za svoje favorite opredeljuju na izborima, političari dogovore neretko skapaju i u kafani. Tako se desilo i čuvene 2008, kada su socijalisti u samom postizbornom finišu rešili da sklope vlast sa DS. Na iznenađenje mnogih, pošto je javnosti očekivala odavno ugovoren pakt sa SPS, DSS i SRS.

- Prema tom dogovoru, Vojislav Koštunica je trebalo da bude premijer, Ivica Dačić potpredsednik Vlade, Tomislav Nikolić predsednik Skupštine, a Aleksandar Vučić gradonačelnik Beograda. Pod pritiskom izvesnog tajkuna i zapadnih ambasada u jednoj stranoj rezidenciji održan je sastanak na kom je vrh SPS "prelomio" da ipak ide u savez sa DS. A sve to je "pečatirano" uz iće i piće u poznatoj kafani. Neki tvrde da je to "Tikas", a drugi "Koling" - pričaju upućeni u tadašnja dešavanja.

Činjenica je da su SPS-PUPS-JS prvi u pregovore krenuli SRS, DSS i NS, a kada su krajem maja sklopile sporazum o formiranju vlasti u Beogradu, delovalo je da će dogovor biti prenet i na republički nivo. Pregovori su sledećeg meseca propali zato što socijalisti nisu pristali na predlog DSS o poništavanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU. DS je spremno dočekao zaokret, a potom je formirana vlada Mirka Cvetkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading