MINISTAR VULIN PONOSAN NA PRIPADNIKE MUP: Bili smo servis građana i obezbedili sigurne i mirne izbore

Autor:

Vesti

05.04.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da policija nije dozvolila da bude nereda na ulicama u toku izbora u Srbiji i da je ponosan na sve pripadnike MUP-a koji su bili servis građana, izašli na svaku prijavu i obezbedili mirne i sigurne izbore.

MINISTAR VULIN PONOSAN NA PRIPADNIKE MUP: Bili smo servis građana i obezbedili sigurne i mirne izbore

Foto: printskrin

Ministar je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao da je na dan izbora policija zaustavila više lica organizovanih u različite grupe koji su kod sebe imali baklje i razne druge predmete koji su mogli da se koriste za izazivanje nereda. 

- Nismo dozvolili da bude nereda na ulicama Beograda. Protesti su jedno, ali grupe koje nose veliki broj rekvizita koji mogu da se iskoriste za takve stvari su nešto sasvim drugo i to je nešto što policija nije dozvolila i neće dozvoliti. Ja sam upozorio pre izbora da se ne pokušava kompromitovati izborni dan. Videli ste koliko je incidenata bilo izmišljeno, koliko je incidenata bilo pravljeno da bi se kompromitovao izborni dan. A i na našim granicama smo neke ljude zamolili da ne ulaze na teritoriju Republike Srbije zato što to po šta su pošli neće dobiti, pa nema potrebe da dolaze - rekao je Vulin.

Republika

Foto: ATA Images

 

 

- Policija je izašla na svaku prijavu, čak i kada smo videli da se ponavljaju, da se rade namerno, da se rade i zbog kompromitacije izbornog procesa, ali i zbog toga da se policija rastrza, iscrpi. Sve smo razumeli i mi smo radili svoj posao, nema prijave na koju nismo odgovorili, izašli, sačinili zapisnik, konstatovali, javili nadležnom tužilaštvu i u skladu sa onim što je tužilaštvo smatralo mi smo dalje postupali - istakao je ministar policije.

Naveo je kao primer incident ispred sedišta mesnog odbora SNS-a u Zemunu.

- Kažu - gde je policija? Pa šta će policija ispred sedišta političke partije? Da smo bili ispred SNS-a rekli bi - evo obezbeđuju SNS. Pa šta ćemo mi ispred SNS-a? Mi smo bili jedino ispred biračkih odbora i nigde više - rekao je ministar Vulin. 

- Bilo je priča o duplim spiskovima. Političke partije, i to sve koje su organizovane, imaju spiskove svojih sigurnih glasova i na udaljenosti u skladu sa zakonom mogu da stoje i proveravaju da li su njihove pristalice izašle ili nisu, to je između njih. Slobodnom voljom je neko dao svoj broj telefona i svoj glas, neko u njegovoj partiji ili partiji čiji je simpatizer proverava da li je izašao ili nije. To je legitimno. Ni jednog jedinog duplog spiska nije bilo, ni jednog jedinog. Od stotine prijava, koje su planski rađene. Uostalom u svakom biračkom odboru bilo je više predstavnika opozicije nego vladajuće partije i to značajno više, pa su svi zapisnici potpisani, sve je u redu, nema primedbi - konstatovao je Vulin.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

 

Ministar je naglasio da je iskreno ponosan na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. 

- Bez i jednog jedinog incidenta, bez i jedne greške, bili smo servis građana, učinili smo sve i uspeli smo da izbore obezbedimo, da budu sigurni i mirni, da svako može da kaže šta misli na najdemokratskiji mogući način. Žao mi je zbog pokušaja brojnih ljudi i političkih partija da kompromituju izbore, ali kao što ste mogli da vidite nisu uspeli, Srbija je još jednom pokazala da je ozbiljna i organizovana država - poručio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading