POLITIČARI GLASALI! Ovo su udarne poruke sa biračkih mesta

Autor:

Vesti

03.04.2022

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski političari obavili su građansku dužnost i glasali na biračkim mestima širom Srbije.

POLITIČARI GLASALI! Ovo su udarne poruke sa biračkih mesta

Foto: Tanjug

Evo šta su poručili na biračkim mestima.

Šapić:Građani danas odlučuju o svojoj budućnosti

Republika

Foto: Tanjug/ VIDEO SCREENSHOT

 

 

Potpredsednik SNS i kandidat za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić, izjavio je danas da su svaki izbori važni, jer na njima građani odlučuju o svojoj budućnosti.

- Svaki izbori su važni jer na njima odlučujete o onome što vas čeka u budućnosti i dajete glas da neko u vaše ime odlučuje o važnim stvarima, kako u državi, tako i u vašem gradu - rekao je Šapić novinarima, nakon što je glasao na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Novom Beogradu.

Obradović: Nadam se da su ovi izbori početak promena

Poranio sam jutros sa čitav svojom porodicom na biralište, jer bi izbori trebali da budu praznik demokratije, izjavio je danas Boško Obradović, predsednički kandidat koalicije Srpski pokret DVERI-POKS-Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije.

- Iskazujem dobru želju da će sve proći regularno i da će ovi izbori biti samo početak političkih promena u Srbiji posle više od 30 godina - kazao je Obradović novinarima, nakon što je glasao na biračkom mestu broj 2, vatrogasni dom, u Mesnoj zajednici Alvadzinica u Čačku.

Naveo je da se posle dugo godina u Srbiji održavaju izbori na tri nivoa i da su, kaže, zato još važniji.

- Danas je taj izborni dan, sledeći dolazi tek za nekoliko godina - rekao je Šapić.
Pozvao je građane da glasaju po sopstvenoj savesti i u interesu, kako kaže, svoje i budućnosti svoje dece.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

 

 

Mali: Očekujem ubedljivu pobedu Vučića i SNS

Ministar finansija i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), Siniša Mali, izjavio je da očekuje sigurnu i ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića i SNS na današnjim izborima.
Mali je nakon glasanja rekao novinarima da je svoj glas dao Aleksandru Vučiću i SNS-u, jer, kako je naveo, to je glas za bolju budućnost Srbije, mir, stabilnost i dalji ekonomski napredak.

- Danas sam iskoristo svoje glasačko pravo i dao sam svoj glas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i SNS-u. Vučić je svetski lider, veliki lider, u poslednjih nekoliko godina Srbija se mnogo promenila, od zemlje koja je bila na ivici bankrota postali smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi - rekao je Mali.

Tadić: Očekujem pobedu politike pomirenja i EU integracija

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nosilac parlamentarne liste "Boris Tadić - Ajmo ljudi", Boris Tadić, izjavio je danas da na izborima očekuje pobedu politike evropskih integracija, pomirenja unutar Srbije i regiona i politike koja obezbeđuje ekonomski razvoj.

Tadić je rekao da je to politika za koju se zalaže čitav život.

- To nije moguće bez nove izgradnje demokratskih i nezavisnih institucija - rekao je Tadić novinarima posle glasanja na predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima.
 

Naveo je da su danas penzije sigurne, da rastu iz godine u godinu, kao što raste i minimalna zarada i plate.

Mali je dodao i da se u našoj zemlji otvara sve više fabrika, zbog čega je nezaposlenost na rekordno niskom nivou.

- Golim oko možete da vidite auto-puteve koji su izgrađeni i koji se grade, brze saobraćajnice, brze pruge, nove kliničke centre, nove bolnice, nove škole. Samo uz Aleksandra Vučića i SNS možemo da nastavimo ovu politiku. Glas za Aleksandra Vučića je glas za bolju budućnost naše Srbije, za mir i stabilnost i za dalji ekonomski napredak - zaključio je Mali.

Lončar: Očekujem da izaberemo pravu budućnost za našu decu

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

 

Ministar zdravlja i funkcioner SNS Zlatibor Lončar, glasao je na izborima jutros oko 7.30 časova na biračkom mestu broj 11 u Školi za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju.

- Želim da kažem građanima da je ovo izuzetno bitan dan za Srbiju, jer danas imamo priliku da izaberemo ljude koji će voditi brigu o našoj deci u budućnsti, koji će izabrati put Srbije - rekao je Lončar Tanjugu posle glasanja.

- Treba to svi da shvatimo i preuzmemo stvar u svoje ruke, da nam ne bi sutra neko drugi odlučivao umesto nas. Očekujem da ljudi to razumeju i da izaberemo pravu budućnost za našu decu i pravi put za Srbiju - kazao je Lončar.

Selaković: Očekujem ubedljivu pobedu Vučića i trijumf SNS

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da očekuje ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića već u prvom krugu predsedničkih izbora i trijumf liste SNS na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Pastor: Bitno za Srbiju i region da Vučić pobedi

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da od predsedničkih izbora u Srbiji očekuje da dosadašnji predsednik Aleksandar Vučić pobedi jer je to, kako je rekao, izuzetno bitno, "ne samo zbog stabilnosti Srbije nego i čcitavog regiona".

- Danas su dva pođednako značajna izbora. Prevremeni parlamentarni izbori, za koje očekujemo da Savez vojvođanskih Mađara zadrži nivo legitimiteta koji je imao u prethodnom periodu i nastavi da bude bude mala, ali nezaobilazna snaga na političkoj sceni Republike Srbije - rekao je Pastor novinarima pošto je glasao u Nosi, kod Subotice.
 

 

- Izbori su za svaku državu i za svaki narod praznik demokratije, kao i ovi danas u Srbiji. Očekujem da će trijumfovati demokratija i da će glas i volja naroda naći svoj put - rekao je Selaković novinarima posle glasanja.

On je izrazio uverenje da će građani Srbije i Beograda nagraditi rad, vrednoću, posvećenost, marljivost, borbu za boljitak svih, kao i sve što je, kaže, simbolizovala dosadašnja vlada i rad predsednika Srbije, te da će Srbija nastaviti da bude i oaza mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja i prosperiteta.

- Zato s punim pravom očekujemo apsolutnu pobedu Vučića već u prvom krugu, pobedu liste 'Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve', na parlamentarnim, kao i na izborima u Beogradu i Boru i ostalih 12 lokalnih samouorava - rekao je Selaković.

Vesić: Siguran sam u ubedljivu pobedu Vucica i liste oko SNS

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je siguran da će na današnjim izborima ubedljivu pobedu odneti Aleksandar Vučić i lista čiji je on nosilac i da će građani na taj način, kako je istakao, pokazati da žele nastavak reformi i razvoj Srbije.
Vesić je novinarima, nakon glasanja u Trećoj beogradskoj gimnaziji, rekao da su izbori praznik demokratije i vreme kada građani donose odluku u kom pravcu će se njihova zemlja razvijati u narednom periodu.
Zato je, kaže, veoma važno da na današnje izbore izađe šsto više građanki i građana, da iskažu svoje demokratsko pravo i donesu odluku o tome kako će se zemlja razvijati.

- Siguran sam da će na ovim izborima ubedljivu većinu odneti Aleksandar Vučić za predsednika Republike, kao i lista čiji je on nosilac 'Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve' i da će građani na taj način pokazati da žele da se nastave reforme, razvoj Srbije i da naša zemlja u turbulentnim vremenima koji nas čekuju u narednom periodu bude onakva kakva je potrebna našim građanima, a to znači snažna, ekonomski razvijena i politički uticajna u svetu - rekao je Vesić.


Jovanović: NADA očekuje najbolji mogući rezultat

Lider koalicije NADA i kandidat za predsednika Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas, nakon glasanja na izborima, da očekuje najbolji mogući rezultat za koaliciju koju predvodi.

- Ušli smo u ove izbore i čini mi se da smo pokazali da smo vrlo ozbiljni ljudi, sa ozbiljnim programom, za koji tražimo poverenje građana - rekao je Jovanović.

Glasanje, kaže, nije samo pravo već i građanska dužnost, jer je potrebno da se vrati ozbiljno na političku scenu u Srbiji.

- Voleo bih da se sve ono što se ubaci u glasačku kutiju, nađe u izbornim rezultatima, nadam se da će proces biti čist i da će biti onako kako većinska Srbija odluči - rekao je Jovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading