RUSKI POSMATRAČI DALI KONAČNU OCENU: Impresivan pluralizam, IZBORI FER!

Autor:

Vesti

04.04.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbore u Srbiji, koji tek što su završeni pratili su, među brojnim posmatračima iz inostranstva, i članovi Javne komore Rusije.

RUSKI POSMATRAČI DALI KONAČNU OCENU: Impresivan pluralizam, IZBORI FER!

Foto: Tanjug/ATA Images

Izbore u Srbiji, koji tek što su završeni pratili su, među brojnim posmatračima iz inostranstva, i članovi Javne komore Rusije.

Kako su ocenili u izjavi za Sputnjik, njima je pružena mogućnost da se detaljno upoznaju sa svim onim što se događalo tokom predizborne kampanje i tokom izbora.

Predsednik Komisije za teritorijalni razvoj pri Javnoj komori Andrej Maksimov rekao je da je "impresivan pluralizam iskazan na izborima".

Republika

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC

 

- Devetnaest političkih partija, koalicija, inicijativa aktivno su učestovavali. Videli smo na ulicama predizbornu kampanju, plakate, predstavljene su različite političke snage a u isto vreme vidimo prilično jasno strukturiranje izbornog procesa i poštovanje pravila koje predviđa srpsko zakonodavstvo. Proučili smo zakone i kontrolisali izborni proces na izbornim mestima od samog početka, od otvaranja izbora i biračkih kutija pa sve do sumiranja rezultata, objavljivanja protokola o rezultatima glasanja - rekao je on.


Upitan da li su uočene neke nepravilnosti tokom izbora ili kršenja izbornog procesa Maksimov kaže da ruski posmatrači tako nešto nisu registrovali.

- Izborne komisije dosledno poštuju zakon i principe, otvoreno pristupaju procedurama. Pružali su nam mogućnost da detaljno pratimo sve što se dešava na jednom izbornom mestu i čak smo videli te kopije protokola o ishodu glasanja - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading