VARKO PONOŠ! Odakle penzioneru 795.000 za donaciju Jeremiću! PREDSEDNIČKI KANDIDAT morao bi da objasni poreklo novca!

Autor:

Vesti

20.03.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Ponoš uplatio Vuku Jeremiću čak 795.000 dinara.

VARKO PONOŠ! Odakle penzioneru 795.000 za donaciju Jeremiću! PREDSEDNIČKI KANDIDAT morao bi da objasni poreklo novca!

Foto: St/V. Lukić

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije i vojni penzioner, s penzijom od oko 130.000 dinara, uplatio je Vuku Jeremiću, lideru Narodne stranke, za predsedničku kampanju čak 795.000 dinara.

To znači ili da Ponoš nije trošio ni dinar od penzije šest meseci, uključujući ni za hleb, da bi mogao da donira novac stranačkom šefu, ili da ima neki skriveni izvor prihoda ili da mu je neko dao pomenutu sumu da prosledi za izbornu kampanju s uplatnicom na svoje ime.

Sve se to događalo 2017, kada je njegov stranački šef (s kojim se u međuvremenu posvađao i priklonio Draganu Đilasu) bio kandidat za predsednika Srbije.

ČETIRI GARAŽE

Ponoš je, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, bio jedan od najvećih pojedinačnih donatora Jeremićeve kampanje. Sad, ako se uzme u obzir da mu je penzija oko 130.000 dinara, pitanje je kako je došao do sume od 795.000 dinara.

Međutim, nije ovo jedini novac koji se ne poklapa s Ponoševim zvaničnim izvorom finansiranja.

Sad je bliži Đilasu, a s Vukom na distanci

Ponoš je 2017. bio šef predsedničke kampanje Vuka Jeremića, a danas i sam trči trku za useljenje na Andrićev venac.

U međuvremenu se potpuno distancirao od stranačkog šefa, pa je danas bliži lideru SSP Draganu Đilasu, nego Jeremiću.

Srpski telegraf i Republika su već pisali o Jeremićevom strahu da će Ponoš, posle predsedničkih izbora, a uz podršku Đilasa, pokušati da ga smeni s mesta lidera Narodne stranke.

Kako su mediji nedavno objavili, Ponoš poseduje stan na Vračaru i četiri garaže, sve kupljeno pre šest godina, što je platio ukupno 215.415 evra. Kao kupac stana u ugovoru je navedena Ponoševa supruga Zdenka. Stan od 108 kvadrata je kupljen za 167.415 evra, što znači da je kvadrat plaćao 1.550 evra, u kraju gde se kvadrat kreće od 2.700 evra pa naviše, dok su za garaže iskeširali 48.000 evra.

Mediji pišu da je, u stvari, Ponoš jedan od suinvestitora zgrade, ali to krije, pa je po završetku uzeo sebi jedan od stanova. Potom je fiktivnim ugovorom, koji je potpisala njegova supruga, prikazao sebe kao kupca i to za nerealno nisku cenu za taj deo Beograda.

NEČASNA RADNJA

Politički analitičar Dejan Miletić kaže da ili je Ponoš mesecima odvajao od usta, što je teško verovatno, ili je došlo do zloupotrebe, pa je prebacio Jeremiću tuđa sredstva.

- Kad čujete tako nešto, zapitate se da li je Ponoš šest meseci odvajao od svoje penzije i živeo nauštrb svega ili je došlo do zloupotrebe zakonskih mogućnosti, pa je prosledio tuđa sredstva. Ovo prvo je teško verovatno, a ovo drugo, verovatnije, ukazuje na nečasnu radnju koja ga diskredituje - kaže Miletić i dodaje:

- Kako onda posmatrati Ponoša u kontekstu neke javne funkcije, šta bi on radio ako bi došao u poziciju da ima veću odgovornost? Fleksibilan mu je moral, tako ispada.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading