OVO BI I MIKI ALEKSIĆ REŠIO! Đilasov mašinski mozak opet omanuo: 47+3 nije 50!

Autor: K. P. - E. S. T.

Vesti

18.03.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider dela opozicije kaže da naprednjaci imaju 47 odsto podrške, da cenzus prelazi i SPS. Znači, imaju najmanje tri odsto, ali da oni sami ne mogu da formiraju Vladu iako je njihov ukupan zbir, prema njegovom mišljenju, najmanje 50 odsto.

OVO BI I MIKI ALEKSIĆ REŠIO! Đilasov mašinski mozak opet omanuo: 47+3 nije 50!

Foto: Tanjug

Dragan Đilas, lider SSP, koji tvrdi da se obogatio zahvaljujući svom mašinskom mozgu, kaže da naprednjaci imaju podršku na nivou zemlje 47 odsto, da cenzus prelazi i SPS. Dakle, to je najmanje tri odsto, ali da oni zajedno ne mogu sami da formiraju Vladu (dobace do 50 odsto)?!

Đilas je u intervjuu za list Nova, na pitanje šta govore njihova poslednja istraživanja javnog mnjenja, rekao:

- Na malo manje od 3,5 miliona izjašnjenih građana SNS ima oko 47 odsto, mi na 27,5 procenata. Cenzus ima SPS, a od opozicionih stranaka koalicija "Moramo", DSS i Zavetnici. Šanse da pređe cenzus ima i pokret Dosta je bilo Saše Radulovića. SNS i SPS neće moći sami da formiraju Vladu.

Međutim, kad je već toliko dugo na političkoj sceni i, kako se sam hvali, ima bogato iskustvo iza sebe iz tog domena, trebao bi da zna da čak i sa 40 odsto podrške može da se formira Vlada samostalno jer se onome ko dođe do ove brojke prelivaju glasovi onih koji nisu prešli cenzus, čime bez problema dolazi do potrebne većine u skupštini. Ali, očigledno, da je to za Đilasa preteška računica.

Republika

Foto: Printscreen

 

Voditelj N1 izvređao pola Srbije

Gost emisije "360 stepeni" bila je kandidat za predsednika Suverenista Branka Stamenković, koja je vešto osujetila sve pokušaje očigledne provokacije voditelja Branislava Šovljanskog, koji je u jednom trenutku toliko izgubio kontrolu nad sobom da je besno prosiktao.

- Neću vam dozvoliti da poredite televiziju N1 s Pinkom! Ovu televiziju gledaju neki pametni ljudi i mislim da bi trebalo da imamo poštovanja i vi i ja prema njima i da nikako ne poredimo u ovoj priči N1 i Pink - ispalio je iznervirani Šovljanski, uvredivši na ovaj način više od polovine Srbije.

Kada je reč o Beogradu, Đilas kaže da je "situacija još bolja i odnos opozicije i vlasti je 57 prema 43 odsto u korist opozicije".

Prosto da se zapita čovek kako bi tek sabirao da nema taj mašinski mozak.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da predstavnici opozicije stalno lažu, pa i sami ne znaju koje cifre gde iznose i tako i dolazi do ovakvih gafova.

- Oni toliko lažu da više ne znaju šta su se među sobom dogovorili da slažu, pa pomešaju dogovore/brojke. Pitanje, a koje njima niko ne postavlja, jeste ko je to njima radio ta istraživanja jer merenja svih relevantnih agencija pokazuju da SNS ima preko 54 odsto. Zašto ne otkriju ko stoji iza tih merenja, zašto ne puste novinare koji im se ne dopadaju na konferencije da ih pitaju ko im radi istraživanja i zašto lažu građane - navodi Deđanski.

Republika

Foto: Printscreen

 

Šolakov tabloid optužio Nehamera da podržava Vučića

Šolakov niskotiražni tabloid Danas objavio je novu suludu teoriju, optuživši novog austrijskog kancelara Karla Nehamera da je svojom posetom Beogradu zapravo dao podršku Aleksandru Vučiću pred predstojeće izbore.

Oni su u tekstu pod naslovom "Nehamer doneo podršku evropskoj Srbiji, ali i Vučićevoj kampanji" napisali:

- Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića s Nehamerom može se tumačiti i kao "dobar dodatak" Vučićevoj izbornoj kampanji.

Foto: Printscreen

 

Žujović vulgarno izvređao Danicu Grujičić

Dr Dejan Žujović, pulmolog i udarna pesnica opozicije, najsramnije je izvređao koleginicu dr Danicu Grujičić, neurohirurga, na televiziji N1.

Komentarišući dr Grujičić, dr Žujović je rekao: "Meni je teško da reagujem na bilo kakve izjave ovakvih oblika života".

Novinarka mu je na to rekla: "Pa morate", i usledila je sramotna reakcija.

- Pa najkraće bi bilo: "Mrš, pu (pljuje)." Eto, to bi bilo onako najkraće - rekao je dr Žujović.

Foto: Printscreen

 

Vladika Grigorije opozicioni ekolog

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije najavljen je kao jedan od učesnika tribine "Zagađenje Zrenjanina, Vojvodine i Srbije - od ideologije do ekologije", koja će se održati 18. marta u Zrenjaninu.

I možda bi na sekund i moglo da se pomisli da se vladika sad zainteresovao za ekologiju dok čovek ne vidi spisak ostalih učesnika tribine. Tu su Čedomir Čupić, politikolog i profesor, koji je u Ponoševom timu zadužen za pitanje korupcije, kao i Sofija Mandić, pravnica, koja je rekla da će Ponošu pomagati u kampanji u oblasti prava. Učesnici tribine su i Ljiljana Bukvić, novinarka lista Danas, Željko Bodrožić, predsednik NUNS, Janko Baljak, reditelj i profesor, Nenad Čaluković, glavni urednik Karaktera, i Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lena

19.03.2022 03:14

Šta je babi milo to joj se i snilo, pa tako i Đilasu. Samo SNS zajedno sa SPS-om imaće garantovanih 60 procenata pa čak i više.