Ekološki pokret Beočina podržao Ivicu Dačića i SPS

Autor:

Vesti

07.03.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekološki pokret Beočina Zlatko Todorčeski doneo je odluku da podrži listu "Ivica Dačić - premijer Srbije".

Ekološki pokret Beočina podržao Ivicu Dačića i SPS

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako piše u njihovom saopštenju, Ekološki pokret Beočin se od osnivanja zalaže za ukrupnjavanje i ujedinjavanje zelene političke scene. Iz tog razloga je doneo ovu odluku, pre svega podržavajući Zelene Srbije kao nosioce zelene politike u koaliciji okupljenoj oko Socijalističke partije Srbije.

- Ekološki pokret Beočin podseća da se ekonomske slobode mogu ostvarivati samo ispunjavanjem ekoloških prava i sloboda, uz zaštitu klime i prirode, zaštitu dostojanstva i zdravlja porodica i pojedinaca. Ove aspekte ekološke i socijalne politike prepoznala je u koaliciji SPS – JS – Zeleni i vođena time odlučila da ih podrži na predstojećim izborima - piše u saopštenju, prenose Agencije.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Skupštine Ivica Dačić

- Ono za šta se u prethodnom periodu zalagali Zeleni Srbije jeste otvaranje novog i jedinstvenog Ministarstva za zaštitu životne sredine, a to je koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije uradila 2017. godine. Takođe, donošenje zakona o zabrani izgradnje malih hidroelektrana u zaštićenim prirodnim dobrima, jeste delo dobre saradnje SPS i Zelenih Srbije i u krajnjem glavni plod saradnje jeste proces pripreme i kreiranja Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 u pregovorima sa Evropskom unijom i otvaranje Poglavlja 27 je došlo početkom 2022. godine kao ogromno priznanje za rad i posvećenost.

Zlatko Todorčeski pozvao je svoje članove, simpatizere i sve zelene i ekološke aktiviste da podrže listu "Ivica Dačić - premijer Srbije" i nastupe zajedničkim snagama sa Zelenima Srbije i Socijalističkom partijom Srbije na izborima za Grad Beograd i za Narodnu skupštinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Biramo najbolje

26.03.2022 15:56

Pametno ,bravo za BEOCIN .