PUPOVAC O SRBIJI: Vučićeve stavove oko situacije u Ukrajini treba shvatiti kao poruke mira

Autor:

Vesti

01.03.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz Bosnu i Hercegovinu Srbija je jedina zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji. Ovaj stav komentarisao je Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a.

PUPOVAC O SRBIJI: Vučićeve stavove oko situacije u Ukrajini treba shvatiti kao poruke mira

Foto: Tanjug/HINA/ ZVONIMIR KUHTIC

Milorad Pupovac za RTL tumači da se stavovi predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko rata u Ukrajini trebaju shvatiti kao poruke mira.

- Insistiranje na miru i opredeljenosti Srbije i posvećenost Srbije miru, poruka je koju treba saslušati - smatra Milorad Pupovac, predsednik SDSS-a.

- Taj bi teško pogrešio bez obzira je li reč o nekom izvana ili iznutra - kaže Pupovac.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik traži neutralnost.

Republika

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Vučić

- Mi ćemo ostati potpuno neutralni, nećemo se pridruživati sankcijama EU-a niti bilo koga. Znam i Putina i da je odgovorni političar - smatra Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

U Zagrebu se pomno prati stanje u regiji.

- Sad jačamo i vojnu dimenziju kako bismo bili spremni za sve oblike napada i kako bismo bili spremni odvratiti napade. Uvek smo upozoravali kada je u pitanju rusko ukrajinska kriza na mogućnost prilivanja sukoba - poručuje Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

U BiH su stigli i prvi od pet stotina dodatnih vojnika Eufora, koji će biti raspoređeni zbog mera predostrožnosti. Kao mali signal da se Zapad ipak brine o Zapadnom Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading