NEOPHODAN NAM JE MIR: Ovako je Srbija donela odluku povodom situacije u Ukrajini

Autor:

Vesti

25.02.2022

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Palate Srbija povodom situacije o Ukrajini.

NEOPHODAN NAM JE MIR: Ovako je Srbija donela odluku povodom situacije u Ukrajini

Foto: Tanjug/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ovom prilikom govorio o tome kako je Srbija donela odluku povodom situacije u Ukrajini.

- Srbija ima svoje vitalne i nacionalne interese, ali poštuje i tradicionalna prijateljstva i ne zaboravlja šta se dešavalo ni 2015. i 2009. Nismo jurili, već smo na najozbiljniji način odgovorili u ova izazovna vremena. Znajući da će svako moći da kaže nešto protiv, mi smo uradili najbolju mogući stvar za našu zemlju.

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

Dačić, Vučić, Brnabić

- Srbija je učestvovala u mnogim ratovima, izgubili smo mnogo ljudi. Zato je za nas mir neophodan i zato nećemo odgovarati ni na kakve besmislene izjave iz regiona. Moramo da budemo ujedinjeni, da čuvamo naš narod i njihove živote, da gledamo u budućnost, poštujući i naše interese i međunarodno pravo i dugograđena prijateljstva. Mnogo je truda uloženo u svako slovo i svaku reč, da se ne bi naštetilo Srbiji i da se ne odstupi od istine i od norme međunarodnog javnog prava. Pozivam građane Srbije da budu ujedinjeni i da svi imamo samo jednu stranu - Srbiju. Da zajedno stanemo ispod naše trobojke, da se razvijamo, da budemo što je moguće uspešniji i da sve probleme građana rešavamo - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ana

25.02.2022 21:07

Srbija je bila zrtva ratova mnogo puta u istoriji, a i ne tako davno. Za nas je mir neprocenjiv.