PUTIN NIJE RAZUMAN, NAPRAVIO JE GREŠKU: Austrijski kancelar uveren da će usvojene sankcije naneti štetu Rusiji

Autor:

Svet

25.02.2022

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni savet bezbednosti Austrije izjasnio se danas za veće investiranje u odbranu i vojsku kao i za isključenje Rusije iz međunarodnog platnog prometa Swift, ako oko toga bude postignut dogovor u EU

PUTIN NIJE RAZUMAN, NAPRAVIO JE GREŠKU: Austrijski kancelar uveren da će usvojene sankcije naneti štetu Rusiji

Foto: Tanjug/AP

Karl Nehamer

Austrijski kancelar Karl Nehamer je uveren da isključenje iz Swift-a nije „odlučujuća“ sankcija, već da će već usvojene sankcije naneti štetu Rusiji. On je ukazao da je dogovoreno u EU da se deluje protiv ruskih oligarha i diplomata. Tako će biti zamrznuta imovina oligarha i oni će biti proterani iz EU.

Preneo je da je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao da oko Jelisejske palate žive brojni ruski oligarsi, koji to više neće moći da budu. Nehamer je kazao da tim merama želi da se postigne promena stava u okruženju predsednika Vladimira Putina.


- Postoji mnogo razumnih ljudi u Rusiji - uveren je on rekavši da je Putin napravio grešku napadom na Ukrajinu, jer je mislio da EU neće moći da reaguje, prenosi Tanjug.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini

Austrijski kancelar Karl Nehamer, nakon sednice, preneo je da je Nacionalni savet bezbednosti osudio rat u Ukrajini. Kada je reč o najavljenim simetričnim i asimetričnim kontramerama protiv zapada, koje je najavila Moskva, Nemaher računa da se radi o uvozu u Rusiju, što je, kaže, moguće savladati.


Asimetrične mere, dodaje, mogle bi biti sajbernapadi, sajber špijunaža i ekonomska špijunaža, na šta su austrijske službe pripremljene.

Inače zahtev za jačanje odbrane zemlje je podnet jedinstveno od strane svih opozicionih stranaka, uz podršku vladajućih Narodne partije (OVP) i Zelenih.

Tako se zahteva pokrivanje minusa u vojnom budžetu, usvajanje vanrednog paketa za investicije u visini od milijardu evra još tokom ove godine, kao i povećanje vojnog budžeta od iduće godine za milijardu evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Nešo

26.02.2022 00:26

Što gospodine Nehamer ne uzmete pušku pa krenete na Rusiju, a ne ovako kukavičk. No znaš kako ti je đedo prošlo 1944

Odgovori 11 1
Žana

28.02.2022 14:14

Lepo je iz daljine u kvalitetnom odelu sanjati... I sići medju građane, postati deo njih... A ne sve distancira resavati pretnjama kroz mikrofon...