HLADAN TUŠ ZA PRIŠTINU, DŽABA SE NADAJU: Stigla prva reakcija na zahtev Kosova za učlanjenje u NATO, SRUŠENE ILUZIJE!

Autor:

Vesti

28.02.2022

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaji samoproglašene republike Kosovo da hitno pristupi NATO paktu naišli na odbijanje Zapada po kratkom postupku!

HLADAN TUŠ ZA PRIŠTINU, DŽABA SE NADAJU: Stigla prva reakcija na zahtev Kosova za učlanjenje u NATO, SRUŠENE ILUZIJE!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Sadašnja vlada upravo je odbila američku pomoć za gasovod - napisao je Grenel na svom Tviter nalogu komentarišući vest da je ministar odbrane Kosova Armend Mehaj, nakon ruske intevnecije u Ukrajini, zatražio hitno članstvo Kosova u NATO, kao i da SAD uspostave stalnu bazu američkih snaga na Kosovu.

 

 

Lider SPS i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za Kurir da je zahtev Prištine "potpuna besmislica."

- Pošto Amerika očekuje da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, bilo bi logično da povuku priznanje Kosova jer su oni time narušili teritorijalni integritet Srbije. A što se tiče zahteva Kosova za prijem u članstvo NATO, to je krajnje besmisleno i samo pokazuje da oni ne žele mir i stabilnost u regionu - jasan je Dačić.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Milan Ivanović, bivši direktor zdravstvenog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice, za Kurir poručuje da Prištini ovaj zahtev neće proći.

- Priština nastavlja po starom, pored nasilja koje u kontinuitetu proizvode prema Srbima, sada koriste i ovaj trenutak specijalne vojne operacije Rusije nad Ukrajinom da pokušaju da ostvare svoj cilj. No, neće valjda zapadne sile, koje su se jako homogenizovale i govore o teritorijalnom integritetu i suverenitetu međunarodno priznatih država, povlačiti sada neprincipijelne poteze. Ne može Ukrajina da ima pravo a Srbija da nema samo zato što to nije u skladu sa njihovim inetersima. Sve u svemu, Priština svakako nema nikakvo pravo da aplicira za članstvo u NATO jer nije ni član EU, a i ogrezli su u kriminalu, trgovinom oružjem, ljudima - kazao je Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Petronije

01.03.2022 09:43

Ih, a samo jedna fabrika u Americi , npr. Intel, gradi fabriku od 10 milijardi dolara, pa vi sada vidite koliko smo uštedeli.