SVM PREDAO LISTU ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2022.! Evo ko je i predvodi!

Autor:

Vesti

17.02.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SVM predao izbornu listu za parlamentarne izbore 3. aprila.

SVM PREDAO LISTU ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2022.! Evo ko je i predvodi!

Foto: Printskrin

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) danas je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) u Beogradu predao izbornu listi za parlamentarne izbore sa 250 kandidata.

Tu manjinsku listu podržalo je gotovo 9.000 građana a prvi na listi je Balint Pastor, rečeno je novinarima u sedištu RIK-a, posle predaje liste.

Lider SVM Ištvan Pator je rekao novinarima da taj broj potpisa podrške listi "nikada nije bio prikupljen toliko brzo". Dodao je da je "jučerašnji dan protekao u izuzetno dobrom raspoloženju sa nadom u dobar izborni rezultat".

- Naša lista je manjinska i nadamo se širokom legitimitetu koji ćemo izvojevati na predstojećim izborima - rekao je on.

Prema njegovim rečima, SVM računa da će time stvoriti kontinuitet i u parlamentarnom radu.

Republika

Foto: Tanjug/JAROSLAV PAP

Ištvan Pastor

 

- Naš izborni program je praktično sačinjen u skladu sa tim kontinuitetom a na prvom mestu je stanje stabilnosti i prosperiteta države - rekao je Pastor.

Naveo je da tu spadaju i razvoj infrastrukture i privrednih aktivnosti, te naglasio da je nova ambicija vezana za očuvanje identiteta Mađara u Vojvodini.

Izrazio je očekivanje da će SVM imati dinamičnu i uspešnu kampanju i da će, kako je naveo, 3. aprila biti dan praznika za Mađare. Upitan koliko poslanika očekuje, Pastor je odgvorio da SVM očekuje da ne bude slabiji nego na prethodnim izborima. Napomenuo je i da je to "generalna ambicija".

- Prošli put samo imali devet poslanika ali izbori su bili specifični zbog velikog broja stranaka koje su bojkotovale izbore i zbog velikog broja listi koje nisu prešle izborni cenzus - rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, ambicija SVM je da ima približno isti broj glasova kao na prethodnim izborima, odnosno "nešto malo više od 70.000" .

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading