ŠOLAKOV TABLOID SE SRAMNO PERE! OVO SU DOKAZI DA DANAS LAŽE: Jeziva medijska hajka - 18 JE KLJUČNI BROJ!

Autor: K. I. - D. K.

Vesti

03.02.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tabloid u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka pokušava ovih dana da se na sve moguće načine opere od sramne objave vezane za smrt Ksenije Vučić.

ŠOLAKOV TABLOID SE SRAMNO PERE! OVO SU DOKAZI DA DANAS LAŽE: Jeziva medijska hajka - 18 JE KLJUČNI BROJ!

Foto: printscreen

Svesni neprofesionalnosti i malicioznog odnosa prema porodici predsednika Srbije, sada žele da krivicu prebace na "prorežimske tabloide", kako nazivaju sve ostale štampane medije, optužujući ih da koriste smrt predsednikove prve supruge da bi vodili hajku protiv njih.

Jedan od dokaza za ovo je skorašnji naslov u njihovom mediju: "Smrt Ksenije Vučić novi povod za hajku na Danas".

Da nije tragično, bilo bi smešno! 

Naime, naš list na uvid pruža tekstove u Danasu koji predstavljaju klasičan primer medijske hajke. Tema je sin predsednika Vučića Danilo, kojim su se Šolakovi urednici i mediji bavili na najbesprizorniji način, uz njegovu sliku štampajući naslove poput: "Zašto je postalo opasno reći ime Danila Vučića", "Srbija ima pravo da zna šta radi punoletni sin predsednika Srbije", "Dokaz da mafija ima pristup vrhu države"... Samo su neki od više od 20 sličnih napisa. 

Foto: printscreen

Darko Glišić

I pored toga, nije ih sramota da izdaju saopštenje u kojem navode da nikad nisu vređali nikoga iz Vučićeve porodice. 

- List Danas nikada nije vređao nikog iz porodice Vučić, a kamoli napadao decu, za šta nas konstantno optužuju. Međutim, prosečan konzument Informera i sličnih tabloida to ne zna, zato se ispod njihovih tekstova na portalima i društvenim mrežama mogu naći komentari u kojima nas otvoreno optužuju da smo odgovorni za smrt Ksenije Vučić - naveli su iz Danasa.

Na Fejsbuku pustili da se šire gnusni komentari

Koliko Danas zapravo nije briga o tome da li pospešuje medijski linč na predsednika i njegovu porodicu, najbolje pokazuje kako je dopustio da se namnože brojni gnusni komentari ispod vesti o smrti Ksenije Vučić na njegovoj zvaničnoj stranici.

- Jedan Vučić manje i još jedan esenesovac manje u biračkom spisku - bili su samo neki od komentara.

TOBOŽ ŽRTVE

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ukazao je na očiglednu nelogičnost u tvrdnjama da Danas nije napadao članove predsednikove porodice, uzevši u obzir da su u proteklom periodu bili i više nego zauzeti pokušajem iskopavanja raznih prljavština upravo o najstarijem Vučićevom detetu Danilu.

- Tvrdnja novinarke Danasa da njen list nije napadao decu predsednika Vučića navela me je na pomisao da u Danasu radi od juče i da ga nikad nije čitala. A moguće je i da tamo radi duže, a da ga ne čita. Nemam drugo objašnjenje - naveo je Krstić za Srpski telegraf.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Darko Glišić

Da na ovaj način opoziciono nastrojeni mediji pokušavaju javnost da ubede u to da su oni žrtve, ocenjuje predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

- Jedino čime su se ti Đilasovi mediji bavili poslednjih godina je porodica predsednika republike. Na dnevnom nivou, najgorim uvredama i najodvratnijim konstrukcijama vređali su mu decu, pogotovo sina Danila. Tvrdnjom da su oni neka tobož žrtva samo pokazuju koliki su lažovi i koliko su odvratni - navodi Glišić za Srpski telegraf.

NAŠKODITI PREDSEDNIKU

U pomenutom tekstu su optužili čak i predstavnike vlasti da diriguju medijima čime će se baviti jer svaka njihova izjava završi u tabloidima, što bi se moglo posmatrati kao još jedan spin ukoliko uzmemo u obzir koliko često opoziciono nastrojeni mediji prenose izjave predstavnika opozicije.

Republika

Foto: printskrin

 

Najviše je verovatno zasmetala izjava premijerke Ane Brnabić, koja je direktno prozvala Danas, ukazujući na gnusne komentare povodom Ksenijine smrti.

- Videla sam zlurade, užasne komentare u nekim medijima, kao što je Srbin info, ali i Danas. Od ljudi kao što je sociolog, taj Dario Hajrić, ili Srđan Nogo... Još jednom je postalo kristalno jasno da u svemu ovome između tog nesrećnog Darija Hajrića, kog tajkunski mediji promovišu kao elitu, i Srđana Noga ne postoji nikakva razlika više, kao ni između Danas i Srbin info - navela je predsednica Vlade.

Ona je dodala da će pomenuti učiniti sve ako mogu bilo kako da naškode Aleksandru Vučiću:

- Zato je kriv i Danilo i Milica i Vukan. Koliko god su oni isti u toj svojoj mržnji razlozi su im drugačiji. Srđan Nogo i Srbin info u nekoj ksenofobiji, a s druge strane razlozi Darija Harića i Danas su u tome što u toj Srbiji koju Vučić stvara, snažnoj, modernoj, svi imaju iste šanse - i neko iz Beograda i neko iz Kruševca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading