UDARNA VEST! Dačič najavio: Vučić zajednički kandidat na predsedničkim izborima

Autor: Republika

Vesti

29.01.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić objavio je da će Aleksandar Vučić, ukoliko se bude kandidovao, biti zajednički kandidat na predsedničkim izborima.

UDARNA VEST! Dačič najavio: Vučić zajednički kandidat na predsedničkim izborima

Foto: Printscreen/KlikTV

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je rekao da su SNS i SPS zajednički donosili teške odluke, i da su mnogo toga dobrog ostavili narodu i zemlji.

- Razgovarali smo o budućoj saradnji, da i posle izbora nastavimo da sarađujemo, i na nivou Vlade i na nivou Grada Beograda. Doneli smo i odluku da na izbore izađemo sa posebnim listama, kako bi ostvarili maksimalne rezultate - rekao je Vučić.

Predsednik SPS je potom najavio da će stranka na čijem je čelu podržati Vučića ukoliko se on bude kandidovao na predsedničkim izborima.

- Neki kažu da SPS treba da ima svog kandidata. Ja kažem da mi imamo svog kandidata, Vučić je na prethodnim izborima bio naš kandidat. Neću sada da se mešam, ali što se nas tiče, ako je Aleksandar Vučić kandidat u ime SNS, u tom slučaju on i dalje jeste i ponovo će biti naš zajednički predsednički kandidat. Još formalno nije doneta ta odluka, ali naš stav bi se promenio ako se on ne kandiduje, jer je veliko pitanje da li mi možemo da prihvatimo nekog drugog kandidata. Ja ga i ovom prilikom teram da se kandiduje - rekao je kroz smeh Dačić.

Na pitanje da bi podržali nekog drugog, Ivica Dačić je rekao da Socijalistička partija Srbije, kao i Jedinstvena Srbija, mogu da podrže isključivo Vučića kao predsedničkog kandidata.

- On je jedini koji može da iznese tu borbu, i koji simbolizuje sve ove uspehe i rezultate koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Bez ikakve namere da se mešamo u odluke SNS, mi smo izgradili visok nivo poverenja u prethodnih 10 godina, i zato mogu da kažem šta očekujem, a to je ono što i narod očekuje - istakao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Slađa

29.01.2022 11:01

Izabrali su najboljeg među njima! Za bolju i jaču Srbiju!

Stefiiiiii

29.01.2022 16:05

Tako je!!!! Srbija je uz tebe predsednice!!!

Mladen

29.01.2022 17:21

Vucic je jedina osoba koja je sposobna da nastavi razvoj kojim se krece Srbija u ovim turbulentnim vremenima.