ALEKSANDRU VUČIĆU POJAČANO OBEZBEĐENJE!

Autor:

Vesti

21.01.2022

22:19

Premijerka Ana Brnabić otkrila je da je informaciju o atentatu na predsednka Srbije Aleksandra Vučića dobijena 14. januara od strane Evropola, tačnije jedne države članice Evropske unije.

ALEKSANDRU VUČIĆU POJAČANO OBEZBEĐENJE!

Printskrin

Ona je, gostujući na Prvoj TV, otkrila da je atentat trebalo da se izvrši u februaru.

- Reč je o ozbiljnoj pretnji, a detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obaveštenje putem Evropola - dodala je premijerka.

Dodala je da je, ako jedna od mera, pojačano obezbeđenje predsednika Srbije.

Brnabić je zahvalila državama i partnerima Srbije na pomoći u otkrivanju ovakvih namera.

- Ko su ljudi koji stoje iza toga, ko su organizatori, na koji način, sve te informacije smo dobili i od tada naše bezbednosne slube rade na tome da to spreče. Za sve one koji će se sprdati sa tim i pokušavati to da ismeju, da kažem da smo mi to dobili napismeno od Europola. Ovo nije prva pretnja, mi smo uspevali te stvari da sprečimo.

- Ovo je veoma ozbiljna pretnja. Na nama je da pokušamo da sačuvamo te informacije da ne bismo ugrozili istragu i našu i stranih zemalja iz EU koje su nam tu informaciju dale. Obezbeđenje predsednika je pojačano. U tim informacijama piše ime Radoja Zvicera. Primarno je da pohapsimo te ljude, njihove jatake, sve koji mogu da ugroze njegov život - rekla je premijeka.

 

Komentari (0)

Loading