SKANDAL ŽIKE IZ POKS! Vrhunac licemerja: Niže funkcije sa sumnjivom diplomom, a glumi sveca?! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

14.01.2022

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnji predsednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković diplomu menadžera stekao je na kontroverznom i često osporavanom fakultetu Megatrend, a diplomirao je na istom smeru kao i ministar Nebojša Stefanović i savetnik Ivice Dačića Ivica Tončev, saznaje Srpski telegraf.

SKANDAL ŽIKE IZ POKS! Vrhunac licemerja: Niže funkcije sa sumnjivom diplomom, a glumi sveca?! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Nije nepoznanica da Gojković godinama krije diplomu i vešto izbegava da odgovori na pitanja na kom fakultetu je diplomirao iako se u biografiji prikazuje kao diplomirani ekonomista i menadžer u privredi.

Međutim, sada je sasvim jasno zašto krije diplomu kao najveću tajnu budući da se za Megatrend, fakultet na kom je diplomirao, vezuju najskandaloznije afere u visokom obrazovanju.

U dokumentu u koji je Srpski telegraf imao uvid stoji da je Gojkovićeva diploma zavedena pod registarskim brojem 1100056996, te da je ovaj Somborac diplomirao 2. 12. 1999. na fakultetu Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona, na smeru poslovna administracija i menadžment.

Nemačka medijska kuća Dojče vele svojevremeno je okarakterisala u istraživačkom tekstu ovaj fakultet kao "praonicu neakreditovanih diploma", te da "londonska ispostava Megatrenda nudi pranje i nostrifikaciju nepriznatih diploma preko akreditovanog univerziteta Megatrend u Srbiji".

Međutim, diploma nije jedina stvar koju je Gojković godinama krio od javnosti. Nedavno je otkriveno da je on u bordu direktora jedne velike državne firme čitavih osam godina, a da tu funkciju nije, kako zakon nalaže, prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

No, da stvar bude zanimljivija, nije Gojković krio funkciju samo od javnosti i državnog tela zaduženog za kontrolu funkcionera već je krio i od stranačkih kolega, što je potvrdio i novoizabrani predsednik POKS i kandidat za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović.

- Jeste nas iznenadila informacija da je Gojković izabran za člana borda direktora državne firme, što je godinama krio od stranačkih kolega kao zmije noge, međutim, nije to bio razlog za njegovo isključenje iz stranke - rekao je Mihailović nedavno.

Podsetimo, POKS je isključio na vanrednoj sednici Žiku Gojkovića iz stranke i protiv njega podneo krivičnu prijavu zbog toga što je zloupotrebom doskorašnje funkcije lažirao pred Ministarstvom za državnu i lokalnu samoupravu da je izgubio pečat stranke, te, praktično na prevaru, izradio novi pečat, s ciljem da nastavi predsednikovanje, obmanjujući javnost da je i dalje predsednik.

Na pitanja Srpskog telegrafa Gojković je poslao sledeći odgovor:

- Agenciji za suzbijanje sam uredno prijavio pomenutu funkciju i dostavio sve, čak poslao i poštom. Zašto nisu objavili ne znam, to je pitanje za njih. Takođe, što se tiče sajta agencije, grizem se za jezik šta bih rekao o njima. Uvek sam poštovao zakon, tako će biti dok sam živ.

On je priznao da je završio privatni fakultet ali je bezobzirno slagao pomenuvsi ime drugog privatnog fakulteta očigledno jer se stidi svog školovanja na Megatrendu.

Imaš li obraza, čoveče?

Neverovatno licemerje Žike Gojkovića zabeleženo je i u obraćanju 7. decembra 2021. na stranačkom skupu promocije koalicije NADA u Novom Sadu.

- Hoćemo da uvedemo sistem pravih vrednosti umesto postojećeg. Istina će zameniti laž, rad umesto privilegija partijskih knjižica, poštenje umesto prevara, pravo i pravda umesto korupcije i bezakonja, obrazovanje umesto kupljenih diploma i doktorata - obećao je tada Gojković pred okupljenim ljudima.
Ipak, jedno je na putu da ispuni, bar kad je o njemu lično reč: istina će konačno zaista zameniti laž. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Smederevac

16.01.2022 09:37

Bili smo svojevremeno u SPo...protežirao ga koordinator zbog veze sa nekom gdjom iz njeg .porodice....loš čovek,folirant...bez kvaliteta...