ZAOKRUŽI "DA"! Siniša Mali pozvao građane da izađu i glasaju na referendumu!

Autor:

Vesti

11.01.2022

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Siniša Mali oglasio se na Instagramu i pozvao građane Srbije da izađu i glasaju na referendumu, koji se održava u nedelju 16. januara.

ZAOKRUŽI "DA"! Siniša Mali pozvao građane da izađu i glasaju na referendumu!

Foto: printscreen/TV Prva

- Pozivam građane da u nedelju 16. januara izađu na referendum i da zaokruže DA, te da na taj način aktivno učestvuju u kreiranju bolje i efikasnije Srbije, pre svega u oblasti sudstva.

- Nezavisno sudstvo je temelj demokratskog društva, a ovim referendumom ostvarujemo nameru da se, između ostalog, u budućnosti u izbor sudija i tužilaca ne meša vlast, odnosno da pravosuđe bude nezavisno i profesionalno. Dakle, kada su u pitanju ti procesi, izmenama Ustava se uklanja uticaj politike. Upravo to će biti najveća dobit planiranih izmena, koju će naravno osetiti svi građani Srbije. Između ostalog, to je i jedan od koraka za napredak Srbije po pitanju vladavine prava i ključno pitanje kada je reč o pridruživanju Evropskoj uniji - poručio je Siniša Mali.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading