Vučić čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru: U Srbiji imate pouzdanog partnera!

Autor: Republika

Vesti

24.12.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

Vučić čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru: U Srbiji imate pouzdanog partnera!

Foto: Tanjug

- Želim da duh Božića bude i u narednoj godini podsticaj da, svedočeći svoju tradiciju, složno i zajednički delujemo za napredak Republike Srbije. I u godini za nama potvrdili smo opredeljenost da odlučno dajemo odgovor pred svim izazovima koji se postavljaju pred našom državom, na dobrobit svih naših građana - naveo je Vučić.

- Čestitajući Vam Božić, želim da Vas uverim da ćete u Republici Srbiji i njenim državnim organima uvek imati pouzdanog i odanog partnera. Srećan Božić! Srećna Nova 2022. godina! - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Saša

24.12.2021 09:03

Božić je svima. Nigde u svetu neiko ne spominje gregorijanski kalendar. Osmi mart i Prvi maj, i svi ostali datumi su po jedinstvenom kalendaru za ceo svet. To što mi u pravoslavnoj Srbiji prkosimo vremenu i prostoru, to je druga stvar. Svi drugi narodi i crkve, sem naše, ruske, crnogorske, makedonske, gruzijske pravoslavne crkve, Kopti i neki manastiri na Svetoj gori u Grčkoj, slave Božić 7. januara. Na gregorijanski kalendar prešle su carigradska patrijaršija (duhovno središte pravoslavlja) grčka, rumunjska, bugarska i ciparska pravoslavna crkva Kopti i neki manastiri na Svetoj gori u Grčkoj. Neke pravoslavne crkve koriste oba kalendara: albanska pravoslavna crkva, pravoslavne crkve poljskih, čeških i slovačkih zemalja. Ukrajinska pravoslavna crkva od 2015. razmatra prelazak na gregorijanski kalendar. Nećemo biti manje Srbi, ako se priklonimo velikoj većini hrišćanskog sveta. Nije bitan datum, bitna se dela.

Zorana

24.12.2021 09:33

Srbija je uvek poštovala sve nacionalnosti, veroispovesti i u to ime želimo da čestitamo Božić svima onima koji danas proslavljaju taj veliki praznik!

Milos

24.12.2021 10:17

Srecan Bozic nasim prijateljima i jos dugo ga slavili u veselju!

Gorica

24.12.2021 13:37

Srbija je oduvek postovala sve verosipoveti.Srecan Bozic da ga proslave u miru i veselju sa svojim najmilijima.